«Περίεργη επιμονή Στεργίου σε έργο που επιβαρύνει στο τριπλάσιο τον Δήμο»
Πολιτική

«Περίεργη επιμονή Στεργίου σε έργο που επιβαρύνει στο τριπλάσιο τον Δήμο»

«Περίεργη» χαρακτηρίζει την επιμονή του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη να προχωρήσει σε ανάθεση σε ανάδοχο της αναβάθμισης του δημοτικού οδοφωτισμού η παράταξη Συμπολιτεία («Στενό μαρκάρισμα» στον δήμαρχο για τον οδοφωτισμό στον Δήμο Πεντέλης).

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης υποστηρίζει ότι η ανάθεση αυτή θα επιβαρύνει τον Δήμο στο τριπλάσιο της αξίας του έργου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Θα σας αλλάξω τα φώτα»
Περίεργη η επιμονή Στεργίου να προχωρήσει σε έργο που θα επιβαρύνει τον Δήμο στο τριπλάσιο της αξίας του!

Ένας σχεδιασμός του δημάρχου που, όπως ο ίδιος είπε, υλοποιείται με καθυστέρηση δύο ετών και αφορά την «αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού» του Δήμου. 

Η πρόταση της διοίκησης προβλέπει την ανάληψη της λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού, από ιδιώτη. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Συμπολιτεία» διά του Κώστα Καλλιανιώτη, ζήτησε όλα τα οικονομικά στοιχεία, που θα αποδεικνύουν τον ωφελιμότερο για τον Δήμο, τρόπο χρηματοδότησης του έργου.  

Κατά τη συζήτηση του θέματος προέκυψε ζήτημα επιβάρυνσης του Δήμου που θα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αν ακολουθηθεί η μέθοδος «αυτοχρηματοδότησης» από τον ανάδοχο ιδιώτη. Αντιθέτως, αν ο Δήμος εξέταζε τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, τότε θα εξασφάλιζε τόσο την επιστημονική επίβλεψη του ΚΑΠΕ, όσο και την πραγματοποίηση του έργου με το 1/3 του ποσού που προτείνει ο Δήμος. Με απλά λόγια το ίδιο έργο μπορεί να κοστίσει λιγότερα από 2.000.000 ευρώ και η διοίκηση επιμένει να το εκτιμά στα 5.000.000 ευρώ!!!                 

Σε όλα αυτά, που παρουσιάστηκαν από την αντιπολίτευση, η θέση του δημάρχου ήταν απόλυτα αρνητική, επιμένοντας να προωθήσει τη διαδικασία που οδηγεί σε υπερκοστολόγηση. Ο δήμαρχος, μη έχοντας επιχειρήματα, που να τεκμηριώνουν την επιμονή του, «κρύφτηκε» πίσω από την άρνηση δανειοδότησης, εμμένοντας να οδηγήσει τον Δήμο σε ένα δυσβάσταχτο κόστος κατασκευής του έργου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet