N. Κοσμοπούλου: Προστατεύουμε τα παιδιά μας με όποιο πολιτικό κόστος
Πολιτική

N. Κοσμοπούλου: Προστατεύουμε τα παιδιά μας με όποιο πολιτικό κόστος

Συνεχίζεται στον Δήμο Πεντέλης η αντιπαράθεση μεταξύ της νυν και της απελθούσας δημοτικής αρχής για το θέμα του παιδικού σταθμού στη Νέα Πεντέλη. Αυτή τη φορά η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου επανέρχεται και απαντά σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Συμπολιτεία, εξηγώντας πώς η δημοτική αρχή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση και ποιες είναι οι ευθύνες της παράταξης της Δήμητρας Κεχαγιά. Τέλος, τονίζει ότι ανέλαβε το σχετικό πολιτικό κόστος «γιατί για μας η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

Η πλήρης ανακοίνωση της Ν. Κοσμοπούλου έχει ως εξής:

«Είναι τουλάχιστον έκδηλη η αγωνία της Συμπολιτείας και της τέως δημάρχου κας Κεχαγιά, προσπαθώντας να “βάλουν τα πράγματα στη θέση τους”, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους, δηλαδή προσπαθώντας απεγνωσμένα να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο μιας 4ετούς διοίκησης που, εκ του αποτελέσματος, ξεκάθαρα, εγκατέλειψε τα παιδιά της Νέας Πεντέλης στη μοίρα τους, ενώ γνώριζαν και σήμερα να έχουν το θράσος να κατηγορούν τη νέα δημοτική αρχή.

Παραθέτουμε τα βασικά έγγραφα στα οποία στηρίζουν την “ασφάλεια” των παιδιών μας, όπως διατείνονται και με τα οποία αποδεικνύεται περίτρανα η αίολη απολογητική τους στάση:

  • Η υπ’ αριθμ. 014090-14/4/1973 οικοδομική άδεια του κτιρίου που έχει εκδοθεί για χρήση κατοικίας στην οποία στήριξαν την απόφαση παραμονής του σταθμού στον χώρο.
  • Το από 30/7/2021 Δελτίο Πρωτοβάθμιο Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων του Υπ. Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο επισημαίνεται στην πρώην δήμαρχο και τοπογράφο κα Κεχαγιά ότι έπρεπε να ενεργήσει έλεγχο στατικής επάρκειας.

Αποδεδειγμένα, λοιπόν, η κα Κεχαγιά γνώριζε και όμως δεν έκανε τίποτα ουδέποτε και επιπλέον, υπήρξε αδιαφορία στη συμμόρφωση με τις διατάξεις της νομοθεσίας, ενώ η προθεσμία έτρεχε από το 2017 και της ήταν γνωστό ότι όφειλε να κάνει σεισμικό έλεγχο.

Όσον αφορά στην ‘άρνηση’ της κας Κοσμοπούλου “να απαντήσει για τη μετεγκατάσταση των παιδιών του παιδικού σταθμού που κλείνει”, παραθέτουμε το από 10-4-2023 αναρτημένο λινκ ολόκληρης της συνεδρίασης και της τοποθέτησης της Δημάρχου (https://www.youtube.com/watch?v=EQ5lKrLaOi4), όπου δίνεται πλήρης ενημέρωση για το θέμα της μεταφοράς των παιδιών από τον παιδικό σταθμό της Νέας Πεντέλης, του οποίου η άδεια αυτοδίκαια ανακλήθηκε στις 31/3/2024, καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, χωρίς καμία δυνατότητα παράτασης από το νόμο.

Επαναλαμβάνουμε για να καταστήσουμε σαφές σε όσους αρνούνται πεισματικά, για τους δικούς τους αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, να το κατανοήσουν ότι:

  • Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο νομιμότητας παραμονής στο κτίριο – η ημερομηνία 31/3/2024 ήταν καταληκτική.
  • Κάναμε αυτό που οφείλαμε ως Δημοτική Αρχή που λειτουργεί με Ευθύνη και όχι με ρίσκο, όπως ακούμε με μεγάλη έκπληξη την επικίνδυνη ανευθυνότητα στην ουσία – να την ονοματίζουν ρίσκο και να την παρουσιάζουν ως προτέρημα μιας διοίκησης.
  • Προστατεύσαμε τα παιδιά μας με όποιο πολιτικό κόστος, γιατί για μας η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet