Έπεσε η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Έπεσε η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους

Σε μία μοναδική βραδιά την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας η Μαρία Φαραντούρη και ο Βασίλης Λέκκας μάγεψαν με τη φωνή τους και τα τραγούδια τους τους εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία με την οποία έπεσε η αυλαία του νέου πολιτιστικού θεσμού, του Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους που συνδιοργάνωσαν από φέτος οι Δήμοι Πεντέλης και Αθηναίων.

Η διάρκεια του Φεστιβάλ ήταν δύο εβδομάδες, από 2 έως 18 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε:

  • Δύο μεγάλες και γεμάτες συμβολισμό εκδηλώσεις από τη Χορωδία και την Ορχήστρα της ΕΡΤ που έγιναν στο χώρο του Αρχαίου Λατομείου, που ήταν οι πρώτες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο αυτό.
  • Ένα διεθνές κονσέρτο για την Ειρήνη & Φιλία των Εθνών, μία παραγωγή του ίδιου του Φεστιβάλ Πεντελικού, με στόχο να αναδείξει μέσα από το Φεστιβάλ και την τέχνη, την αδιαπραγμάτευτη αξία της Ειρήνης και της Φιλίας ανάμεσα στα έθνη. Συμμετείχαν οι πιανίστες Sasha Grynyuk από την Ουκρανία και Petr Limonov από τη Ρωσία, καθώς και η Ελληνίδα βιολίστρια Κατερίνα Χατζηνικολάου.
  • Μία σπουδαία θεατρική παράσταση το «Ματωμένο Γάμο» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, με πρωτότυπη μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη και πρωταγωνίστρια τη Μαρία Τζομπανάκη πλαισιωμένη από ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών.
  • Δύο σημαντικές εκθέσεις.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet