«Η Φάρμα των Ζώων» από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης
Πολιτισμός

«Η Φάρμα των Ζώων» από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα των Ζώων» το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 19:30, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Νέας Πεντέλης (Μεσολογγίου 2 και Αλ. Παναγούλη).

Πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γραμμένο από τον Τζορτζ Όργουελ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Στο αγρόκτηµα του κυρίου Τζόουνς τα ζώα, µε επικεφαλής τα γουρούνια, επαναστατούν εναντίον των ανθρώπων και τους διώχνουν. Τα γουρούνια όµως, και ο αρχηγός τους, ο Ναπολέοντας, δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και µια νέα τυραννία παίρνει τη θέση της παλιάς. Το τελικό σύνθηµα είναι «Όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά µερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Έρικ Άρθουρ Μπλερ (Τζορτζ Όργουελ) γεννήθηκε το 1903 στην Ινδία. Η οικογένειά του µετακόµισε στην Αγγλία το 1907 και το 1917 ο Όργουελ έγινε δεκτός στο κολέγιο Ίτον. Την περίοδο 1922-1927 υπηρέτησε ως µέλος της Αυτοκρατορικής Αστυνοµίας Ινδιών στη Βιρµανία, από όπου εµπνεύστηκε το πρώτο του µυθιστόρηµα «Burmese days» (1934). Ακολούθησαν πολλά χρόνια ανέχειας και διάφορες δουλειές, στο Παρίσι και στο Λονδίνο, που αποτυπώνονται στο «Down and out in Paris and London» (1933). Πολέµησε στον εµφύλιο της Ισπανίας µε το µέρος των ∆ηµοκρατικών και τραυµατίστηκε, εµπειρίες που περιγράφει στο «Homage to Catalonia». Το 1938 εισήχθη σε σανατόριο και από τότε δεν ανένηψε ποτέ εντελώς. Στον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο εργάστηκε στην Ανατολική Υπηρεσία του BBC. Η αξεπέραστη πολιτική αλληγορία του «Η φάρµα των ζώων» (1945) τον έκανε παγκοσµίως γνωστό, ενώ η φήµη του έφτασε στο απόγειό της µε το σκοτεινό, µελλοντολογικό «1984» (1949). Πέθανε στο Λονδίνο το 1950.

Δείτε τους συντελεστές της παράστασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet