Ο Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Μελισσίων παρών και στο 4ο ετήσιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στη Νέα Αρτάκη
Κοινωνία

Ο Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Μελισσίων παρών και στο 4ο ετήσιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στη Νέα Αρτάκη

Στις εκδηλώσεις για το 4ο ετήσιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων στη Ν. Αρτάκη Εύβοιας συμμετείχε και φέτος ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Κατά γενική ομολογία οι διοργανωτές πέτυχαν άριστο αποτέλεσμα, καθώς χιλιάδες παρευρισκόμενοι θεατές και οι συμμετέχοντες δεκάδες Μικρασιατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες τα δρώμενα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου των Μελισσίων.

Ο Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Μελισσίων εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων που άνοιξαν την αυλαία των εκδηλώσεων στο δημαρχείο από τον πρόεδρο Π. Γκατζόλη και τον γενικό γραμματέα Γ. Μπολέτη.

Ακολούθησε η περίφημη «Πατινάδα» από τη μια άκρη της παραλιακής ως το νέο λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε το κεντρικό πλαίσιο των εκδηλώσεων. Μετά την παράδοση του Λάβαρου και της Εικόνας του Ανταμώματος από τον δήμαρχο Καλαμαριάς (οικοδεσπότη του 3ου Ανταμώματος, Καλαμαριά 2022) στη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, τις προσφωνήσεις και τους χαιρετισμούς, ξεκίνησε ένα ξέφρενο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική από τους δεκάδες Μικρασιατικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα, με περίπου 1.000 χορευτές, μεταξύ των οποίων και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου των Μελισσίων, που χειροκροτήθηκε θερμά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Παναγιώτης Γκατζόλης δήλωσε:

«Στη Νέα Αρτάκη, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε εξαιρετικά το 4ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε και εφέτος στις εκδηλώσεις με το χορευτικό τμήμα του, με 23 χορευτές. Μεταξύ άλλων σημαντική υπήρξε και η ενημέρωση του προέδρου της ΟΠΣΕ για σύμπραξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και της ΟΠΣΕ (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας) για την από κοινού διεκδίκηση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων συνολικά. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, φορείς και συλλόγους της Νέας Αρτάκης για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία».

Στο 4ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων, εκτός των προαναφερομένων, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκ μέρους της διοίκησης του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» ο αντιπρόεδρος Στέλιος Τσουκαλάς, ο ταμίας Μανώλης Γκατζόλης και τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου και υπεύθυνες του Χορευτικού Τμήματος Μαργαρίτα Χατζηγιάννη και Δέσποινα Μαδάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet