Παρουσίαση βιβλίου «ΣΟΒΟΦ ο κινούμενος ήλιος» στα Μελίσσια
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου «ΣΟΒΟΦ ο κινούμενος ήλιος» στα Μελίσσια

Το βιβλίο «ΣΟΒΟΦ ο κινούμενος ήλιος», της συγγραφέως Λέττας Βασιλείου, παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 19:00, στα Μελίσσια και συγκεκριμένα στον χώρο του βιβλιοπωλείου Monogram (Δημοκρατίας 47, Μελίσσια).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Βαγγέλης Μαργιωρής. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η συγγραφέας του, ενώ τη βραδιά θα επενδύσει μουσικά ο κιθαριστής Μιχάλης Πανταζής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο της Λέττας Βασιλείου «ΣΟΒΟΦ ο κινούμενος ήλιος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πνοή». Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα μια φανταστική κοινωνία φόβου. Σε καιρούς όπου ο φόβος ταυτίζεται με την έννοια της ακινησίας το βιβλίο έρχεται να μιλήσει για τη σπουδαιότητα της τέχνης ως όργανο δράσης, κίνησης και οδηγού της ανθρώπινης ελεύθερης έκφρασης, αλλά και ως συνδετικός κρίκος των ανήσυχων ανθρώπων που θέλουν να αφυπνίσουν την ανθρωπιά στους υπόλοιπους. Μια περιπέτεια που αναμένεται να συναρπάσει το κοινό με ήρωες πολυεπίπεδους που θα αγαπήσει.

«Το μικρό θήραμα αποδείχτηκε πολύ δυνατό και πολύ ύπουλο. Την είδε να μεταμορφώνεται μπροστά σε όλους με τόσο θάρρος σ΄ ένα λιοντάρι! Ένα γρήγορο λιοντάρι που έκανε επίθεση στις ψυχές όλων και τις υπέτασσε. Αυτό ήταν η τέχνη λοιπόν. Υπέτασσε τους πάντες με τον πιο ύπουλο τρόπο και μετά τους έβαζε στη διαδικασία της σκέψης. Όχι, η τέχνη δεν ήταν άχρηστη. Επικίνδυνη ήταν».

Τι μορφή παίρνει ο φόβος στο μυαλό του καθενός; Σκοτάδι; Θηρίο; Ερπετό; Ήχος; Αίσθηση; Όποια μορφή κι αν παίρνει, παραμένει η ουσία του. Η ασφάλεια. Πώς φαντάζεστε μια κοινωνία φόβου; Η Λεόνα δεν χρειάζεται να τη φανταστεί. Τη βιώνει. Η άμυνα στην κοινωνία αυτή είναι το ζητούμενο. Μόνο που η Λεόνα είναι άφοβη και η άμυνα δεν είναι το χαρακτηριστικό της. Γιατί η Λεόνα γεννήθηκε για την επίθεση.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet