Στα χνάρια των μαρμάρων… της Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Στα χνάρια των μαρμάρων… της Πεντέλης

Το εθελοντικό σωματείο «ΠΕΝΤΕΛΗ 2.0 Social Polis» προσκαλεί στην εκδήλωση «Στα χνάρια των μαρμάρων: Από το αρχαίο λατομείο της Πεντέλης στον Παρθενώνα», την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 11:00 π.μ., στο αρχαίο λατομείο Πεντέλης.

Αφίσα εκδήλωσης «Στα χνάρια των μαρμάρων: Από το αρχαίο λατομείο της Πεντέλης στον Παρθενώνα»Με «οδηγό» τον Μανόλη Κορρέ, καθηγητή Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, θα «διαγράψουμε» την πορεία των μαρμάρων από το Πεντελικό βουνό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης: πώς έγινε η εξόρυξή τους, η μεταφορά τους, ποια διαδρομή ακολούθησαν, πώς έγινε ο συντονισμός των συνεργείων κ.λπ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός: Υπό την μουσική επιμέλεια και διδασκαλία της Σύλβιας Κουτρούλη, αρχιτέκτων Μηχανικού ΕΜΠ – μουσικού, οι απόφοιτοι του μουσικού σχολείου Παλλήνης, Φιλίππα Σαματά, Θάλεια Θωμοπούλου και Λενιώ Βασιάδη θα μας «ταξιδέψουν» μουσικά στο παρελθόν, με το πολίτικο λαούτο, το νέι και το κανονάκι τους.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οδηγίες: Ακολουθούμε τη διαδρομή προς Άγιο Παντελεήμονα και στη συνέχεια θα υπάρχει σήμανση για την εκδήλωση.

Το Σωματείο «ΠΕΝΤΕΛΗ 2.0 Social Polis» έχει προβλέψει και για τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση:

«Για τους μικρούς φίλους και τις μικρές φίλες μας, έχουμε πολλές εκπλήξεις.

Ομάδα εθελοντών μας, ειδικοί, έχουν αναλάβει να απασχολήσουν τα παιδιά δημιουργικά και με ασφάλεια!

Σας περιμένουμε μικροί μας φίλοι και θα μας υποσχεθείτε ότι την επόμενη φορά θα “τραβάτε” τους μεγάλους, για να βρεθείτε πάλι κοντά μας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet