Το ΚΠΙΣΝ επισκέφθηκαν πολίτες του Δήμου Πεντέλης
Πολιτισμός

Το ΚΠΙΣΝ επισκέφθηκαν πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Έργα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ο Δήμος Πεντέλης και ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» το Σάββατο 21 Ιουνίου, έδωσε τη δυνατότητα στους δημότες που εξέφρασαν ενδιαφέρον να ξεναγηθούν στον υπό κατασκευή χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και να ενημερωθούν για το έργο που το 2016 θα αποτελεί ένα βιώσιμο αστικό πολυλειτουργικό χώρο παιδείας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας υψηλών προδιαγραφών και θα φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Λυρικής Σκηνής εντός ενός διαμορφωμένου χώρου πρασίνου «Πάρκο Σταύρος Νιάρχος» έκτασης 170.000 τ.μ.

Το «ΚΠΙΣΝ» είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Piano, χρηματοδοτείται πλήρως από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και μετά την ολοκλήρωσή του το 2016 θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο με την ελπίδα να αποτελέσει σύμβολο Πολιτισμού και Παιδείας της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

Στην ξενάγηση εκ μέρους του Δήμου Πεντέλης συμμετείχαν η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα και η πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρυσούλα Ντούρη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00 μ.μ. στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, η Λυρική σκηνή θα παρουσιάσει τον θρυλικό «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet