Ιδρύθηκε και ξεκινά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης
Πολιτισμός

Ιδρύθηκε και ξεκινά το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης

Ιδρύθηκε και ξεκινά τη λειτουργία του το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης» με πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, στο πλαίσιο της προώθησης της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης.

Σκοπός του θεσμού, πέρα από την πρόσβαση στη γνώση, είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «ο άνθρωπος να αποκτά διέξοδο στην απομόνωση και στον ατομικισμό της σημερινής εποχής καθώς και να ανοίγονται νέοι ορίζοντες νοοτροπίας και συμπεριφοράς».

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, όπως λέει και ο τίτλος του, είναι ανοικτό σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου.

Τα θέματα των διαλέξεων θα επιλέγονται από την Οργανωτική – Επιστημονική Ομάδα και οι διαλέξεις θα παρουσιάζονται από καταξιωμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς που έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τη γνώση τους.

Η εναρκτήρια διάλεξη με θέμα «Πεντέλη: Χθες… Σήμερα… Αύριο» και ομιλητή τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια).

Είσοδος ελεύθερη. Πρόσκληση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet