495.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Πεντέλη

495.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στον Δήμο Πεντέλης

Η προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων εξασφαλίζεται με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πεντέλης, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, θα υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα «Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στον Δήμο Πεντέλης».

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας έως το ποσό των 495.000 ευρώ και από ίδιους πόρους του Δήμου Πεντέλης, με 13.400 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός προμήθειας με ΦΠΑ ανέρχεται στα 508.400 ευρώ, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού με την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και σαρώθρων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η προμήθεια δύο απορριμματοφόρων 14 και 16 κυβικών με συστήματα εσωτερικής πλύσης, καθώς και η προμήθεια δύο ηλεκτρικών αναρροφητικών σαρώθρων πεζού χειριστή, συμπληρώνει η περιφερειακή αρχή.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Πατούλης Δήλωσε: 

«Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα βιώσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής δημιουργούμε μια “πράσινη” Περιφέρεια. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική Περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη.

»Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες, όπως η στροφή προς την κυκλική οικονομία, η υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και η ενίσχυση της ανακύκλωσης, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet