Ανοίγει ξανά το κολυμβητήριο του Νέου Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Ανοίγει ξανά το κολυμβητήριο του Νέου Ψυχικού

Ανοίγει ξανά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέου Ψυχικού, καθώς, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, με ενέργειες του δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη, έλαβε την απαιτούμενη άδεια και δίδεται ξανά στους δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού.

Συγκεκριμένα, χάρη στις ενέργειες των Υπηρεσιών του Δήμου και τις προσωπικές παρεμβάσεις του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη, το κολυμβητήριο απέκτησε άδεια λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά. Θα λειτουργήσει, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, νόμιμα και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει: Το Κολυμβητήριο, που από την ίδρυσή του δεν είχε άδεια λειτουργίας, είχε κλείσει από τα τέλη Αυγούστου 2019, επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και την πτώση ενός πυλώνα, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών και των εργαζόμενων στο κολυμβητήριο.

Ο φάκελος αδειοδότησης που είχε υποβάλει, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου τον Ιούνιο – Ιούλιο 2019 είχε απορριφθεί από τη σχετική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής στις 30 Αυγούστου 2019. Η νέα δημοτική Αρχή, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και προσαρμογών των χώρων και κατέθεσε νέο φάκελο αδειοδότησης.

Ο φάκελος εγκρίθηκε από της υπηρεσίες Υγειονομικού της Περιφέρειας και έτσι το κολυμβητήριο απέκτησε άδεια λειτουργίας για 5 χρόνια, με μόνη υποχρέωση την καθαίρεση του βατήρα ο οποίος στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Μετά την έγκριση του ζητήματος από το Δημοτικό Συμβούλιο το κολυμβητήριο θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των δημοτών Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα σημαντικό ζήτημα για το προάστιό μας λύθηκε. Το Κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού θα λειτουργεί πλέον όπως πρέπει: έχοντας νόμιμη άδεια και με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας για τους αθλητές και τους εργαζόμενους σε αυτό. Όπως θα έπρεπε να συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

»Η σημερινή δημοτική αρχή υποσχέθηκε να προστατεύει τη φυσιογνωμία του προαστίου μας, να αναλαμβάνει δράσεις και να δίνει λύσεις. Και πάνω απ’ όλα να φέρει μια νέα αντίληψη στη διοίκηση του Δήμου μας: Να επιλύουμε τα προβλήματα και να σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όλα όσα χρειάζονται για να είναι ο Δήμος μας ένα Προάστιο Πρότυπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet