Σπουδαίες επιδόσεις στο 18ο Filothei Women Gala
Αθλητισμός

Σπουδαίες επιδόσεις στο 18ο Filothei Women Gala

Με μεγάλη επιτυχία έγινε για 18η χρονιά το Filothei Women Gala με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αθλήτρια του Α.Ο. Φιλοθέης και «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη έκλεψε την παράσταση με την παρουσία της και τράβηξε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, όπως μας ενημερώνει ο σύλλογος των Βορείων. Η 27χρονη ήταν εξίσου αποδοτική και στον αγωνιστικό χώρο, αφού ξεπέρασε τα 4,70μ. και επικράτησε του αγωνίσματος.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, πολλοί παλιοί πρωταθλητές και φυσικοί πολλοί φίλοι του στίβου, που γέμισαν τις εξέδρες του «Στέλιος Κυριακίδης». Τους αγώνες παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,60μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια κι έπειτα συνέχισε στα 4,70μ., όπου χρειάστηκε να κάνει τρία άλματα. «Δοκιμάσαμε με 18 διασκελισμούς και δεν μου πήγε όσο καλά θα ήθελα. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένας καλός αγώνας και θα μπορούσα να είχα κάνει το 4,80 μέτρα», είπε η Στεφανίδη, που δεν τα κατάφερε στα 4,80 μέτρα.

Η Νικόλ Μπούχλερ ακολούθησε με 4,60μ., ενώ τρίτη ήταν η Μιχαέλα Μέιγερ με 4,40 μέτρα. Σταθερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελένη Πόλακ που ήταν τέταρτη με 4,20μ., ύψος που ξεπέρασε και η Στέλλα Λεδάκη. Η κορασίδα Αριάδνη Αδαμοπούλου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 4,10 μέτρα και είχε καλά άλματα στα 4,20 μέτρα.

Το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων στο ύψος βελτίωσε η Παναγιώτα Δόση, που ανέβηκε πάνω από το 1,83μ. με την τρίτη προσπάθεια. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Θοδωρή Δόση, νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 1,80 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ Κορασίδων ανήκε σε τρεις αθλήτριες, τη Δόση από τον περασμένο χειμώνα και τις Νίκη Μητροπούλου από το 1998 και Τόνια Στεργίου από το 2001.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, παρότι ξεκίνησε δυνατά την κούρσα στα 100 μ. εμπ., τερμάτισε τελικά δεύτερη με 13.21, πίσω από την Άνα Πλοτίτσινα, που σημείωσε 13.18 και πήρε τη νίκη πάνω στο νήμα. Η Πεσιρίδου έκανε μια ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν, δεδομένο του ότι φέτος έχει πετύχει 13.10. «Μετά το δεύτερο εμπόδιο χαλάρωσα μέσα στην κούρσα και αυτό μου στέρησε μια καλύτερη επίδοση. Συνεχίζω την προπόνηση, αφού ακόμη δεν ξέρω που θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου», είπε η Πεσιρίδου.

Πολύ καλή εμφάνιση και φετινό ρεκόρ για τη Λίλη Αλεξούλη, που «προσγειώθηκε» στα 6,46μ. (0,30) και κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Μαρίνα Μπεχ (Ουκρανία) με 6,51 μέτρα.

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14,19μ. (0,7), ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί στα περσινά επίπεδα. Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο είχε δύο ακόμη έγκυρο άλμα στα 13,21μ. και 13,81 μέτρα. Η Παπαχρήστου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της το Σάββατο στη Μασσαλία. Δεύτερη στον σημερινό αγώνα ήταν μια σπουδαία αθλήτρια του αγωνίσματος, η Όλγα Σαλαντούχα, που «προσγειώθηκε» στα 13,97 μέτρα (0,4).

«Είμαι πολύ καλά και το μόνο που χρειάζομαι είναι να κάνω αγώνες και να λύσω. Πιστεύω ότι μετά από δύο με τρεις εμφανίσεις θα είμαι σε θέση να δείξω την καλή μου κατάσταση», είπε η Παπαχρήστου.

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έπιασε η Βασιλεία Θεοχάρη, που ξεπέρασε το 1,78μ. στο ύψος. Η νεαρή άλτρια, στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,81 μέτρα. Νικήτρια με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν στα 100μ. η Γρηγορία Κεραμιδά (11.41).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet