1ος έπαινος σε μαθήτρια από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στον διαγωνισμό αφίσας «Η άσκηση είναι φάρμακο»
Αθλητισμός

1ος έπαινος σε μαθήτρια από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στον διαγωνισμό αφίσας «Η άσκηση είναι φάρμακο»

Η μαθήτρια Αλεξάνδρα Καμπύλη συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine-Greece» με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο», μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 175 έργα (ζωγραφικά και ψηφιακά) από 69 συνολικά γυμνάσια και λύκεια, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι το έργο της Αλεξάνδρας «Η αναβίωση μέσα από την άσκηση» κέρδισε τον 1ο έπαινο του διαγωνισμού.

«Συγχαρητήρια στη μαθήτρια μας και σε όλους όσους ενθαρρύνουν τους νέους μας να είναι δημιουργικοί, μέσα στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που βιώνουν!», το μήνυμα της δημοτικής αρχής.

Τι είναι το Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο – Ελλάς» (Exercise is Medicine – Greece)

Το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» είναι στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία «Exercise is Medicine-Global», το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association). Σκοπός του εν λόγω διεθνούς δικτύου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στον γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσή της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών/μελών (https://www.exerciseismedicine.org/eim_map/).

Το όραμα του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» είναι η ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου που έχει η στοχευμένη σωματική άσκηση στην πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών ή παθήσεων, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης, με ελάχιστο κόστος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» ενθαρρύνει τον ιατρικό κόσμο, τις ιατρικές σχολές και οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας να ενσωματώσουν την επιστημονικά έγκυρη σωματική άσκηση στον σχεδιασμό ή διδασκαλία μακροχρόνιων θεραπειών, απευθυνόμενοι σε ειδικούς άσκησης με την ανάλογη πιστοποίηση. Να σημειωθεί ότι η σωματική άσκηση έχει αναγνωριστεί ως βασικός πυλώνας της υγείας ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό, από τη διοίκηση του Δήμου

Κριτήρια αξιολόγησης έργων:

  • Ποιότητα έργου, αρτιότητα εκτέλεσης.
  • Δημιουργικότητα.
  • Πρωτοτυπία.
  • Καινοτόμος πρόταση.

Βραβεία:

Το Α’ βραβείο λαμβάνει η αφίσα που προκρίνεται στον διαγωνισμό είναι δωροεπιταγή ύψους 200 ευρώ από κατάστημα αθλητικών ειδών.

Απονέμονται επίσης δύο τιμητικοί έπαινοι σε τέσσερα έργα (χωρίς χρηματικό έπαθλο) και τιμητικές διακρίσεις 17 έργων που θα αναρτηθούν μαζί με τις βραβευμένες αφίσες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet