Ανοίγει ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό του Ο.Τ.145 στο Ψυχικό
Φιλοθέη - Ψυχικό

Ανοίγει ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό του Ο.Τ.145 στο Ψυχικό

Ανοίγει ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό του Ο.Τ.145, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο, στο Άλσος Αμαδρυάδων, στο Ψυχικό, που από κοινόχρηστος χώρος αγοράς ενδέχεται να καταστεί σε οικοδομήσιμο, επιτρέποντας τη χρήση καταστημάτων, εργαστηρίων φυσικοθεραπείας, κατοικίας, πρεσβείας κ.λ.π.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, «στις 17-8-2020 κοινοποιήθηκε στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού έγγραφο του ΥΠΕΚΕ (Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού), με συνημμένη σε αυτό την υπ’ αριθμ. 54/27-7-2020 γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (μετά της επ’ αυτής εισήγησης της ως άνω διεύθυνσης του ΥΠΕΚΕ), η οποία, επί σχετικού αιτήματος της εταιρίας ΚΕΚΡΩΨ, γνωμοδοτεί υπέρ της άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 145 του ισχύοντος Ρ.Σ. Ψυχικού, δηλαδή απέναντι από το Πολιτιστικό, στο Άλσος Αμαδρυάδων, προκειμένου να αποχαρακτηρισθεί από κοινόχρηστος χώρος αγοράς (ως είχε καθορισθεί βάσει της τροποποίησης του Ρ.Σ. του έτους 1988) και να καταστεί οικοδομήσιμος, με χρήσεις γης και όρους δόμησης τους αναφερόμενους στην ως άνω γνωμοδότηση».

«Με την ως άνω γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ προτείνεται η κατάργηση του κοινόχρηστου – κοινωφελούς χαρακτήρα του επίμαχου χώρου, που περιβάλλεται από πυκνό πράσινο και η μετατροπή του σε οικοδομήσιμο και μάλιστα με χρήση καταστημάτων, εργαστηρίων φυσικοθεραπείας, κατοικίας, πρεσβείας κ.λ.π.» σημειώνει η ίδια.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εξελίξεων καλούνται οι δημότες να υποβάλουν τυχόν αντιρρήσεις ή ενστάσεις. Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και ενστάσεων ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα. Οι ενστάσεις υποβάλλονται εγγράφως στον Δήμο. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, θα ακολουθήσει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμος θα εκφέρει εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση επί του υποβληθέντος σχεδίου τροποποίησης, αφού λάβει υπόψη και τις απόψεις των δημοτών και των ενστάσεων.

Η απόφαση δημάρχου περί υποβολής ενστάσεων

Το υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΠΟΛΙΣ/75939/1579/3.8.2020 έγγραφο του ΥΠΕΝ (Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet