«Αντιαεροπορικό» γεράκι κατέρριψε drone στο Ψυχικό
Κοινωνία

«Αντιαεροπορικό» γεράκι κατέρριψε drone στο Ψυχικό

Τη βάπτιση της δεύτερης εγγονής τους, κόρη του γιου τους Παναγιώτη και της Έλλης Παπαδιαμάντη εόρταζαν χθες ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και η Γιάννα Αγγελοπούλου με εκδήλωση στην πολυτελή οικία τους στο Παλαιό Ψυχικό, όταν παραλίγο να συμβεί ένα… απρόοπτο, για το οποίο όμως ήταν προετοιμασμένοι!

Περίπου στις 11:30 το βράδυ, ένα drone με κάμερα εμφανίστηκε από την πλευρά του λόφου Βεΐκου, από την πίσω πλευρά του σπιτιού δηλαδή, με προφανή σκοπό να φωτογραφίσει την εκδήλωση και τους πολλούς VIP συμμετέχοντες.

Η οικογένεια Αγγελοπούλου όμως είχε προσλάβει τον πλέον ειδικό επί του θέματος της προστασίας χώρων από… κακόβουλα drone, τον ειδικό εκπαιδευτή γερακιών και αστυνομικό Σταύρο Αθανασίου, ο οποίος παραφύλαγε από νωρίς με το αρπακτικό στην ταράτσα του σπιτιού. 

«Μαζί με τον συνεργάτη μου εντοπίσαμε ευτυχώς αμέσως το drone τη στιγμή που κατευθυνόταν προς τα εμάς, και ελευθερώσαμε τη Ζήνα (σ.σ. το ειδικά εκπαιδευμένο γεράκι). Στα 50 μέτρα πριν καταφθάσει το drone στο σπίτι, η Ζήνα το είχε καταρρίψει», εξηγεί στο zougla.gr ο Σταύρος Αθανασίου. 

«Ψάξαμε στα σκοτάδια μήπως βρούμε τον χειριστή του, όμως αυτός είχε γίνει άφαντος», συμπληρώνει.

Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί οι οποίοι παρέλαβαν το drone και πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του…

Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του Σταύρου Αθανασίου στο zougla.gr και την επίδειξη με τα αρπακτικά πουλιά:

Την αρχαιοελληνική τέχνη της ιερακοτροφίας επαναφέρει ο αστυνομικός και εκπαιδευτής αρπακτικών πτηνών Σταύρος Αθανασίου, και μάλιστα επιδεικνύει τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα στο ελληνικό κοινό!

Πλήθος κόσμου παρευρίσκεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου, προκειμένου να γνωρίσει τα αρπακτικά που έχει «εξημερώσει» και εκπαιδεύσει κατάλληλα ο Σταύρος Αθανασίου. 

Ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να αγγίξουν τα πτηνά και να γνωρίσουν τις δυνατότητες τους, ενώ με τη γνωριμία αυτή, όπως ελπίζει ο εκπαιδευτής, θα εκλείψουν τα φαινόμενα σκόπιμης ή από αμέλεια θανάτωσής τους. Οι περισσότεροι άλλωστε μένουν έκθαμβοι με το γεγονός ότι… βλέπουν στην Αθήνα αυτά τα πουλιά, που μπορεί να μην έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους!

Τα αρπακτικά, γεράκια, μπούφοι και άλλα είδη, απελευθερώνονται και πετούν πάνω από το πλήθος, κάνουν τη βόλτα τους στον αττικό ουρανό και ως… δια μαγείας στη συνέχεια επιστρέφουν στο χέρι του έμπειρου εκπαιδευτή.

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του… γερακάρη, μέχρι να φτάσει στο σημείο να τιθασεύει αυτά τα άγρια πουλιά; 

Ο Σταύρος Αθανασίου είναι ένας από τους ελάχιστους «γερακάρηδες» στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πουλιά και για σοβαρούς αστυνομικούς σκοπούς, απέναντι στις νέες απειλές που αναδύονται εξαιτίας της τεχνολογίας. Ο λόγος, για τον κίνδυνο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τα οποία, σε λάθος χέρια, μπορούν να προκαλέσουν πολύ δυσάρεστες εγκληματικές ενέργειες. 

Τα ειδικά εκπαιδευμένα γεράκια του μπορούν να τα αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά εξαλείφοντας την απειλή. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τα ανεπιθύμητα drones των… παραπάρατσι!

Πηγή: zougla.gr / Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet