Βιωματική δράση με θέμα τις συντροφικές σχέσεις στο Γυμνάσιο Π. Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βιωματική δράση με θέμα τις συντροφικές σχέσεις στο Γυμνάσιο Π. Ψυχικού

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Έμφυλες Ταυτότητες που θέσπισε το υπουργείο Παιδείας το σχολικό έτος 2016-17 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου συνεργάζεται με σχολεία της Αττικής, πραγματοποιώντας βιωματικά προγράμματα σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου θα πραγματοποιήσουν βιωματική δράση, διάρκειας δύο ωρών, στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Παλαιού Ψυχικού «Κ. Καραθεοδωρή» με θέμα «Χτίζοντας Υγιείς Συντροφικές Σχέσεις».

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προαγωγή της ισότητας και της σύναψης υγιών συντροφικών σχέσεων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενθαρρύνονται να αναγνωρίζουν τη σημασία της υγιούς επικοινωνίας και τα χαρακτηριστικά των σχέσεων που βασίζονται στα ίσα δικαιώματα και να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές για τη δημιουργία και διατήρηση υγιών σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet