Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Διαδικτυακή ομιλία στις 9/10 για τον καρδιολογικό έλεγχο σε παιδιά και νέους
Κοινωνία

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Διαδικτυακή ομιλία στις 9/10 για τον καρδιολογικό έλεγχο σε παιδιά και νέους

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, διοργανώνουν τη διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Η σημασία του καρδιολογικού – προαγωνιστικού ελέγχου στα παιδιά, στους νέους και στην κοινότητα». την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 18:00.

Ομιλητής είναι ο Άρης Αναστασάκης, MD, PhD καρδιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων & αν. διευθυντής καρδιολογικού τομέα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης τόνισε πως «είναι απαραίτητο να μην αποφεύγουμε τη διαδικασία ιατρικού καρδιολογικού ελέγχου ούτε σε εμάς και τα παιδιά μας, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο ασφαλείς και να διασκεδάζουμε περισσότερο την αθλητική συμμετοχή μας».

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Αλίκη Γκιζελή, συμπληρώνει πως «κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούμε για τον προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που είτε πρόκειται απλά να συμμετέχουν στις συνήθεις αθλοπαιδιές του σχολείου τους ή συμμετέχουν πιο σοβαρά σε κάποια οργανωμένη ομάδα

Συνεπώς, η λύση για τις περιπτώσεις που υποβόσκει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο δεν έχει διαγνωσθεί ή έχει παραμεληθεί είναι αδιαμφησβήτητα η πρόληψη».

«Σας περιμένουμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους με μία υγιή και αθλητική καρδιά», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet