Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Διαχειριστήκαμε με επιτυχία ένα ακόμη καιρικό φαινόμενο
Κοινωνία

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Διαχειριστήκαμε με επιτυχία ένα ακόμη καιρικό φαινόμενο

Ικανοποιημένη δηλώνει η δημοτική αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού για την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στο πρόσφατο πέρασμα της καταιγίδας «Μπάλλου».

Ειδικότερα, κάνοντας τον σχετικό απολογισμό, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει:

«Κατά την πρόσφατη και πρωτόγνωρη νεροποντή διαχειριστήκαμε με επιτυχία ακόμα ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο. Στον Δήμο μας μόνο έπεσε, μέσα σε πέντε ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή που πέφτει όλον τον μήνα Οκτώβριο!

»Από την πρώτη στιγμή στο γραφείο μου συγκροτήθηκε ομάδα λήψης και διαχείρισης παραπόνων, αιτημάτων και περιστατικών, σε 24ωρη βάση. Και μάλιστα -σύμφωνα πάλι με τα επίσημα στοιχεία της ΕΜΥ- στη μεγάλη αυτή νεροποντή βρεθήκαμε να είμαστε στις περιοχές της Αθήνας όπου έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού.

»Επίσης, η διεύθυνση Καθαριότητας δεχόταν αντίστοιχες ειδοποιήσεις και επενέβαινε άμεσα όπου υπήρχε ανάγκη.

»Προτεραιότητα ήταν κανένας δρόμος να μην πλημμυρίσει από τον τεράστιο όγκο νερού. Και τα καταφέραμε από το πρώτο λεπτό! Την Παρασκευή το πρωί τίποτα δε θύμιζε την τεράστια αυτή καταιγίδα, που ευτυχώς δεν άφησε κανένα πρόβλημα στο προάστιό μας.

»Όσον αφορά τα φρεάτια είχαν καθαριστεί όλα και έτσι ελάχιστα ήταν για άμεση επέμβαση. Δύο ιδιωτικά συνεργεία βρίσκονταν έξω κατά τη διάρκεια της νεροποντής και, σε συνεργασία με το τμήμα της Καθαριότητας, μέχρι το βράδυ ήταν όλοι οι δρόμοι σε πλήρη λειτουργία.

»Αναλογικά με την έκταση του Δήμου, ήμασταν στις πρώτες θέσεις με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο στην Αττική. Οι σκούπες του Δήμου κατά τη διάρκεια της νεροποντής ήταν στους δρόμους και καθάριζαν τις σχάρες των φρεατίων ώστε να μπορεί να γίνεται απορροή των νερών. Όπου τυχόν εκδηλώθηκε πρόβλημα τα συνεργεία έτρεξαν και το έλυσαν.

»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργάτες Καθαριότητας, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Παπαχρόνη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτρη Φωτιάδη.

»Όλες οι λειτουργίες του Δήμου συνεχίστηκαν κανονικά και οι μετακινήσεις των κατοίκων αντιμετωπίστηκαν από τις πρώτες ώρες του φαινομένου. Συνεχίζουμε να επεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε αντίστοιχη περίσταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet