Δ. Γαλάνης: Στα «πορτοκαλί» κατά της βίας εις βάρος των γυναικών
Κοινωνία

Δ. Γαλάνης: Στα «πορτοκαλί» κατά της βίας εις βάρος των γυναικών

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με τον ΟΗΕ και την παγκόσμια καμπάνια «ORANGE THE WORLD», φωτίζοντας «πορτοκαλί» τις εμβληματικές ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, χρώμα ευαισθητοποίησης κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.

Συμμετέχοντας ενεργά στις «πορτοκαλί» δράσεις ανά τον κόσμο, ο Δήμος φωτίζει για 16 ημέρες το έργο «Ομπρέλες», σήμα κατατεθέν του Προαστίου, από την Τετάρτη 25/11 έως και τις 10 Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Το φετινό θέμα της διεθνούς καμπάνιας είναι «Φώτισε τον Κόσμο Πορτοκαλί», με βασική στόχευση την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών στον αγώνα αφύπνισης ενάντια σε κάθε μορφή βίας σε βάρος της γυναίκας. Ολόκληρη η Ευρώπη ρίχνει «φως» σε ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες, φωταγωγώντας κεντρικά κτήρια και μνημεία ευρωπαϊκών πόλεων με πορτοκαλί χρώμα, που συμβολίζει την αισιοδοξία για ένα μέλλον πιο φωτεινό και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, θέλοντας να στηρίξει ο Δήμος τον αγώνα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών, κατόπιν εισήγησης του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ψυχικού, τον οποίο ευχαριστεί θερμά για το πολύτιμο έργο και την ευαισθητοποίηση που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα ενισχύεται και το σημαντικό έργο του Δικτύου SDG 17 Greece.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet