Εργαστήριο Εθελοντισμού 8 & 9 Μαΐου στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Εργαστήριο Εθελοντισμού 8 & 9 Μαΐου στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Στην προσπάθειά του να γνωρίσει και να οργανώσει σε συντονισμένες ομάδες τους υπάρχοντες εθελοντές, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μελλοντικές εθελοντικές δράσεις στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΚΕΦΙΨ διοργανώνει το διήμερο Εργαστήριο Εθελοντών «ΕΘΕΛΩΝ», τη Δευτέρα 8 & Τρίτη 9 Μαΐου, με σκοπό αφ’ ενός την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών γύρω από τον εθελοντισμό κι αφ’ ετέρου την παρότρυνση για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις.

«O εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην κοινωνία των πολιτών, αν και στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένος όσο θα έπρεπε. Αυτό οφείλεται κυρίως στην άγνοια της πραγματικής σημασίας της έννοιας του εθελοντισμού, αλλά και των χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων που πρέπει να διαθέτει ένας εθελοντής προκειμένου η διάθεση για βοήθεια να είναι αποτελεσματική» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Για τη συμμετοχή στο Εργαστήριο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Προηγούνται οι κάτοικοι & οι δημότες του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Πρόγραμμα Δευτέρας 8 Μαΐου

  • Η σημασία του Εθελοντισμού & ο ορισμός του Εθελοντισμού (διάρκεια 3 ώρες)

Πρόγραμμα Τρίτης 9 Μαΐου

  • Παρακίνηση Εθελοντών & δημιουργία ομάδων εθελοντών (διάρκεια 3 ώρες)

Οι συναντήσεις ξεκινούν στις 18:30 και ολοκληρώνονται στις 21:30 και θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Α’ Πλατείας Ψυχικού (πρώην Blue Bell).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet