Μένουμε σπίτι και τηλεφωνούμε και στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μένουμε σπίτι και τηλεφωνούμε και στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού («COVID-19»), εντατικοποίησε από 19/3 την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΗΚΕΦΙΨ, αναλαμβάνει τα εξής:

  1. Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.
  2. Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.
  3. Λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών όλο το 24ωρο (213 2014625 & 213 2014705) με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων του Δήμου και των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
  4. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
  5. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης (εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΠΥ) και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμων (Κοινωνικό Παντοπωλείο).
  6. Εξυπηρέτηση στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  7. Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων του Δήμου και των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
  8. Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορωνοϊού «COVID-19».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet