Μείωση δημοτικών τελών κατά 5% στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Μείωση δημοτικών τελών κατά 5% στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού ψήφισε μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% «αθροίζοντας» από το 2012 μείωση κατά 32% στη Φιλοθέη, 27% στο Ψυχικό και στο Νέο Ψυχικό.

«Η οργανωμένη και ορθολογική διαχείριση της σημερινής διοίκησης του Δήμου, πέτυχε μείωση στα δημοτικά τέλη, σε χρόνια λιτότητας και μεγάλης μείωσης των εσόδων των Δήμων» επισημαίνει σχετικά η δημοτική Αρχή.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το ύψος των δημοτικών τελών δεν είναι θέμα πολιτικής απόφασης ή καλής θέλησης της κάθε δημοτικής αρχής. Είναι τέλη ανταποδοτικά, δηλαδή προορίζονται από τον νόμο – υποχρεωτικά – και μόνο για τις δαπάνες καθαριότητας και τον φωτισμό του Δήμου».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού επισημαίνει τα εξής:

Τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται με χωριστό και ακριβή προϋπολογισμό, που περιλαμβάνει όλα τα σχετικά έξοδα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες των δύο συγκεκριμένων παρεχόμενων υπηρεσιών. Εάν στο τέλος της χρήσης, υπάρχει κάποιο περίσσευμα, όπως π.χ. από την μη αγορά εξοπλισμού που είχε προβλεφθεί, αυτό μεταφέρεται υποχρεωτικά στην επόμενη χρονιά και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό ή κάποιο άλλο έργο του Δήμου.

Αν όμως θέλαμε να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη, θα έπρεπε να μειωθούν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες! Δηλαδή, να μειωθεί ο φωτισμός και η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται – για παράδειγμα –  μια φορά την εβδομάδα, αλλά τότε θα είχαμε σκοτεινότερο Δήμο χωρίς ασφάλεια και σκουπίδια έξω από γεμάτα Proper ή κάδους!:! Πώς θα μπορούσε να προτείνει κανείς κάτι τέτοιο; Αντίθετα, όλοι επιθυμούν τη βελτίωση των δύο παρεχομένων υπηρεσιών, για την οποία η Υπηρεσία Καθαριότητας και η Τεχνική Υπηρεσία καταβάλλουν συνεχή προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet