Μια ξεχωριστή γιορτή για την 28η Οκτωβρίου από το Λύκειο Φιλοθέης
Κοινωνία

Μια ξεχωριστή γιορτή για την 28η Οκτωβρίου από το Λύκειο Φιλοθέης

Μία ξεχωριστή γιορτή πραγματοποίησε το Λύκειο Φιλοθέης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το Λύκειο της Φιλοθέης γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου, προσκαλώντας τον Βασίλη Φιλιππάτο, γιο του ήρωα του 1940 Ιωάννη Φιλιππάτου.

Σε σχετική ανάρτηση της παράταξης του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού, Προάστιο Πρότυπο, σημειώνεται:

Οι χιλιάδες ήρωες που πολέμησαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, στην αντίσταση της Κατοχής και στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, δυστυχώς, άθελά μας μένουν πολλές φορές ξεχασμένοι στην ιστορία. Είναι υποχρέωσή μας ως Έθνος να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε!

Ο Ιωάννης Φιλιππάτος έχασε και τα δύο του πόδια στον πόλεμο, από προχωρημένα κρυοπαγήματα. Παρ’ όλη την αρχική απελπισία, δεν παραιτήθηκε ποτέ. Και ενώ η προχωρημένη «ασθένεια» των κάτω άκρων του επιδεινωνόταν, αναγκάζοντάς τον να υποβάλλεται σε πολλαπλά χειρουργεία, εκείνος και η σύζυγός του έκαναν έξι παιδιά. Ο ήρωας Ιωάννης Φιλιππάτος απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στον ήρωα Φιλιππάτο, προσφέροντας στον γιο του Βασίλη, μια Ελληνική Σημαία.

Μαζί και οι μαθητές του Λυκείου, οι «260 ψυχές» απένειμαν τιμητική πλακέτα προς τον εκλιπόντα ήρωα για την «αγάπη προς την πατρίδα που μας κληροδότησε και την ανδρειοσύνη που μας διδάσκει».

Συγχαρητήρια στον λυκειάρχη και στους καθηγητές του Λυκείου για τη θαυμάσια εκδήλωση και το νόημά της, ότι ένας πραγματικός ήρωας δεν παραιτείται ποτέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet