Νέα καταγγελία για το Αρσάκειο: Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο
Κοινωνία

Νέα καταγγελία για το Αρσάκειο: Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο

«Μαθητής κυκλοφορεί με μαχαίρι “πεταλούδα” και εκβιάζει τα παιδιά», καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας από το Αρσάκειο σχολείο, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης bullying σε βάρος 15χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς την ώρα του διαλείμματος από συμμαθητές του, καθώς του πέρασαν πετονιά στον λαιμό.

Σύμφωνα με μητέρα μαθήτριας «τα παιδιά φοβούνται να πάνε στο σχολείο γιατί τα απειλούν», είπε η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι έξι συμμαθητές πέρασαν στον λαιμό του 15χρονου πετονιά και τον έδεσαν στην καρέκλα μπροστά στα μάτια άλλων παιδιών που απλώς κοιτούσαν. Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν, ενώ γίνεται έρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας, τα παιδιά έμαθαν τι συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο σχολείο, ενώ όπως υποστήριξε δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, παρά μόνο μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία, σύμφωνα με την ίδια, είχαν απαγορεύσει τα σχόλια.

Σύμφωνα με τη μητέρα οι δάσκαλοι είπαν στα παιδιά ότι ήταν ένα «παιχνίδι» αυτό που έγινε μεταξύ μαθητών του γυμνασίου και να μην αναστατώνονται, αφού δεν έγινε τίποτα.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο. «Υπάρχουν παραβατικά παιδιά, όπως και παραβατικοί γονείς».

Επίσης, ανέφερε ότι στη γιορτή της 25ης Μαρτίου «ο κ. Μπαμπινιώτης, μάς είπε, “θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις και ότι το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα”. Να αντιμετωπίσει τι;», διερωτάται η ίδια.

Η ίδια ανέφερε ότι οι μαθητές που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό bullying πήγαν κανονικά στο μάθημα, ενώ σημείωσε ότι γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά στο σχολείο.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet