Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση – ανάδειξη του Παιδικού Κήπου Πικιώνη στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Δ. Γαλάνης/FB
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση – ανάδειξη του Παιδικού Κήπου Πικιώνη στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση – ανάδειξη του Παιδικού Κήπου Πικιώνη στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, με τη δημοτική αρχή να χαρακτηρίζει αυτή τη συγκυρία «πολύ σημαντική».

«Η έναρξη αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σημερινής δημοτικής αρχής. Ένα έργο τελματωμένο επί 20 χρόνια, τουλάχιστον, το οποίο παραλάβαμε εγκαταλελειμμένο, με προγραμματισμό και συστηματικότητα καταφέραμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες για να αποκαταστήσουμε το Μνημείο, με σκοπό να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Παιδικός Κήπος Πικιώνη κατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1961-1964, με σχέδια και εποπτεία από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Πρόκειται για ένα χώρο αναψυχής, που προσφέρει εναλλακτικές συλλογικού η ατομικού παιχνιδιού με ιδιοκατασκευές όπως η βάρκα, η σαρακατσάνικη καλύβα, η λίμνη με τη γέφυρα, αλλά και οικίσκοι και στέγαστρα που συνυπάρχουν με το πράσινο.

Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης και τοπίο φυσικού κάλλους με το ΦΕΚ 514Β’/1983, οπότε είναι νεότερο μνημείο.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης αναφέρθηκε στις εργασίες που ξεκίνησαν με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet