Ξεκινά η λειτουργία Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.
Κοινωνία

Ξεκινά η λειτουργία Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 ξεκινά η λειτουργία του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6749137).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς και θα σηματοδοτηθεί από την κεντρική ομιλία του προέδρου της ΕΑΕ, Ευάγγελου Φιλόπουλου, χειρουργού, διευθυντή Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Στη χώρα μας η ΕΑΕ είναι η μεγαλύτερη ιατροκοινωνική κοινωφελής οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου από το 1958. «Δεν ξεχνάμε τον αριθμό 19.858 και στηρίζουμε τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. .

Οι δραστηριότητες του Παραρτήματος θα αναπτύσσονται σε πολλαπλά επίπεδα, «μια ενέργεια που σώζει ζωές»:

  • Ο αντικαπνιστικός αγώνας με ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της παιδείας, με εθνικά προγράμματα ενημέρωσης και ειδικά έντυπα που θα διανέμονται στα σχολεία και αφορούν το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την υγιεινή διατροφή, την κατανάλωση αλκοόλ, τη σωματική άσκηση.
  • Λειτουργία κέντρων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών με καρκίνο που συνδράμουν με ειδικά σεμινάρια από ψυχολόγους. Συμβουλεύουν γονείς παιδιών και ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες, υποστηρίζουν επαγγελματίες υγείας (ιατρούς και νοσηλευτές) που ασχολούνται με τους ασθενείς σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και «Αγλαΐα Κυριακού».
  • Λειτουργία ομάδας θεάτρου γυναικών που επιβίωσαν από καρκίνο του μαστού. Σχετικά με τον καρκίνο του μαστού διατίθενται δύο μονάδες κινητού μαστογράφου που επί 12 έτη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.
  • Η ενημέρωση του κόσμου ειδικά για όλο το φάσμα που αφορά την πρόληψη θα γίνεται με ημερίδες – σεμινάρια- συνέδρια – συμπόσια – ενημερωτικά φυλλάδια – περιοδικά – βιβλιαράκια.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τραγούδι, συνοδεία πιάνου και θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν με σύνθημα “η ζωή νικά τον καρκίνο”» τονίζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η ΕΑΕ ευχαριστεί όλους τους πολίτες για τις συνεισφορές τους και τους ειδικούς χορηγούς, γιατί με τη βοήθειά τους όλες οι δραστηριότητες και οι υπηρεσίες της Εταιρείας προσφέρονται στους συμπολίτες μας δωρεάν.

«Γι΄ αυτό σας θέλουμε όλους κοντά μας, σας καλούμε να γίνετε μέλη του παραρτήματός μας. Να επικοινωνήσετε μαζί μας και να γίνετε εθελοντές. Βασιζόμαστε σε σας» προσκαλεί τους πολίτες η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet