Ξενάγηση στην υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στις 7 Ιανουαρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξενάγηση στην υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στις 7 Ιανουαρίου

Δωρεάν ξενάγηση στην υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο ατελιέ του Γιώργου Ζογγολόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γ. Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό (δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – Λ. Δημοκρατίας 49).

Η ονοματοθεσία της πλατείας «Γιώργου Ζογγολόπουλου» έγινε το 2010, ως αναγνώριση του έργου του σημαντικού Έλληνα γλύπτη από τον Δήμο στον οποίο έζησε και δημιούργησε, και αποτελεί τη μοναδική δημοτική Υπαίθρια Γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, ύστερα από την ξενάγηση στην πλατεία, προσκαλεί τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το σπίτι στο οποίο έζησαν και δημιούργησαν ο γλύπτης Γιώργος Ζογγολόπουλος και η ζωγράφος Ελένη Πασχαλίδου-Ζογγολοπούλου, να δουν έργα των δύο καλλιτεχνών, καθώς επίσης και να περιηγηθούν το εργαστήριο του καλλιτέχνη.

Η ξενάγηση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet