Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού: 27 χρόνια δίπλα στους μικρούς του φίλους
Κοινωνία

Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού: 27 χρόνια δίπλα στους μικρούς του φίλους

Το Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού βρίσκεται 27 χρόνια δίπλα στους μικρούς του φίλους.

Όταν πρωτοάνοιξε το 1992, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα κατάφερνε να συγκεντρώσει τόσο ενδιαφέρον να παράξει τόσο εκπαιδευτικό έργο αλλά και να ψυχαγωγήσει τόσες και τόσες «σειρές» μικρών παιδιών.

Σε μια έκταση 7 στρεμμάτων, μέσα σ’ ένα καταπράσινο κήπο με δεκάδες είδη δένδρων, θάμνων και λουλουδιών, σας περιμένουν κιόσκια για την προστασία των επισκεπτών, παιδική χαρά, λαβύρινθος, ένα παλιό σιδηροδρομικό βαγόνι, υπαίθριο σκάκι, αλλά και η μεγάλη του ατραξιόν: το μικρό τρενάκι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Η πρωτοποριακή σχεδίαση και λειτουργία του έχουν βραβευθεί σε διεθνή διαγωνισμό (Κωνσταντινούπολη 2001).

Οι σκοποί της λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Οικολογικού Πάρκου είναι:

  • Η ενημέρωση των παιδιών για θέματα οικολογίας και προστασίας περιβάλλοντος, σε ένα καταπράσινο χώρο που έχει είδη δένδρων και φυτών, ώστε να μάθουν να τα αγαπούν και να σέβονται τη φύση.
  • Η ενημέρωση και εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών για την ανάγκη αξιοποίησης της ανακύκλωσης στην καθημερινή ζωή.
  • Η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, η μείωση του όγκου των σκουπιδιών και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.
  • Η δημιουργία ενός όμορφου χώρου για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, γιορτών, εκδηλώσεων.

Καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί απ’ όλη την Αττική και όχι μόνο. Εκεί, τα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και να πληροφορηθούν για τα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου.

Στην πράξη διδάσκονται τη σημασία και την ανάγκη να συμμετέχουν και τα ίδια ενεργά φέρνοντας από το σπίτι τους ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουν να τα διαχωρίζουν και να τα ρίχνουν στους κάδους με το διαφορετικό χρώμα για κάθε υλικό κ.λπ.

Γεμίστε λοιπόν μια τσάντα με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και επισκεφτείτε το πάρκο… Ανακυκλώστε και αφήστε τα πιτσιρίκια σας να παίξουν!

Συνεννόηση και κρατήσεις ημερομηνιών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο: Γραμματεία ΔΗΚΕΦΙΨ, τηλ. 210 6834550, 210 6776033.

Πηγή: parathyro.net με πληροφορίες από ΔΗΚΕΦΙΨ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet