Παλιός γνώριμος των αρχών ο φερόμενος ως δράσης της εκτέλεσης στο Νέο Ψυχικό
Φωτογραφία: ant1news.gr / Video
Κοινωνία

Παλιός γνώριμος των αρχών ο φερόμενος ως δράσης της εκτέλεσης στο Νέο Ψυχικό

Παλιός γνώριμος των Αρχών είναι ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονία του 54χρονου στο Νέο Ψυχικό, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Ιουλίου ενώπιων των δικαστικών Αρχών και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Τι πρόδωσε τον 44χρονο στο Ψυχικό – Το μοιραίο λάθος

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας, αναγνωρίζοντας τον σωματότυπό του. Μετά τη δολοφονία του 54χρονου, ο 44χρονος φέρεται να έφυγε με το σκούτερ προς του Ζωγράφου, εκεί όπου άλλαξε μεταφορικό μέσο και πήρε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τόνισε ότι «οι αστυνομικοί έδρασαν όπως έπρεπε και την κατάλληλη στιγμή». «Κατάφεραν να μη χάσουν χρόνο και να μη δώσουν χρόνο στον άνθρωπο αυτόν να εξαφανίσει και τα τελευταία στοιχεία που θα τους οδηγούσε στο ότι είναι ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας. Ο άνθρωπος αυτός προσήχθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να απομακρυνθεί, ίσως από την Αττική, και να εξαφανίσει τα τελευταία ίχνη που θα μας δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για να ενισχύσουμε την κατηγορία», επισήμανε η κ. Δημογλίδου.

«Η μηχανή του δράστη βρίσκεται στα εγκληματολογικά»

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε σχετικά με τη σύλληψη του 44χρονου φερόμενου δράστη για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: «Υπάρχει η δική του μηχανή με την οποία κινήθηκε στη συνέχεια, η οποία βρίσκεται στα εγκληματολογικά. Το σκούτερ το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποίησε για τη δολοφονία δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως θα ήταν πολύ δύσκολη η εξιχνίαση αν χάνονταν και τα τελευταία στοιχεία που καταφέραμε και βρήκαμε την στιγμή που προσήχθη αυτός ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς και θα μας βοηθήσουν αρκετά».

«Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή από την οποία προσήχθη ο άνθρωπος, αναζητώντας και άλλες πληροφορίες για την κίνηση του δράστη την ημέρα της ανθρωποκτονίας, έχοντας στο μυαλό τους το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, όμως δεν γνώριζαν ότι θα βρεθούν μπροστά στον άνθρωπο αυτόν την στιγμή που θα μπορούσε ίσως να διαφύγει και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία», επισήμανε η κ. Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «ο άνθρωπος αυτός, παρ’ όλο που γνωρίζουν το παρελθόν του στην Ασφάλεια, γιατί έχουν ξανασχοληθεί, δεν γνωρίζουν πώς κατάφερε και αποφυλακίστηκε και με τι όρους βρίσκεται έξω. Αναζητούμε να δούμε πώς βρισκόταν εκτός φυλακής. Ένα διάστημα είχε φυλακιστεί και σε αγροτικές φυλακές, αλλά δεν γνωρίζω αν στη συνέχεια υπήρξε και άλλο δικαστήριο και απόφαση που να τον αθωώνει, ίσως για κάποιες πράξεις ή να του δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί».

«Το περιβάλλον του 44χρονου δεν βοήθησε ιδιαίτερα την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, όμως υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν άλλα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη, μέχρι στιγμής. Την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή. Υπάρχουν πολύ δυνατά στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως τον δράστη της εκτέλεσης», συνέχισε η κ. Δημογλίδου σχετικά με τα οικία πρόσωπα του 44χρονου.

Πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό

Τέλος, ανέφερε η κ. Δημογλίδου: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως και τα κινητά που βρέθηκαν και τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάζει η Ασφάλεια θα βοηθήσουν, γιατί σε ένα τέτοιο έγκλημα που θεωρούμε ότι ο φυσικός αυτουργός δεν ήταν και ο ηθικός, πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό. Συνεχίζεται η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Δεν ελέγχουμε παράνομες δραστηριότητες του θύματος, ελέγχουμε τι από την προσωπική ή επαγγελματική του ζωή μπορεί να ενόχλησε κάποιον και να οδήγησε στη δολοφονία του. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet