Στις 14/7 ξεκινά η δημόσια διαβούλευση με θέμα την εκπόνηση ΣΒΑΚ στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στις 14/7 ξεκινά η δημόσια διαβούλευση με θέμα την εκπόνηση ΣΒΑΚ στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού καλεί τους δημότες σε δημόσια διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι το στρατηγικό σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου με γνώμονα την εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, ο Δήμος προβαίνει στη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεδιασκέψεων, αντί διά ζώσης συναντήσεων λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.

Στην πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 14/7/2020 και ώρα 10:00 – 13:00, καλούνται να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι φορείς διακυβέρνησης, οι τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές, οι φορείς μεταφορικού έργου, καθώς και οι εκπρόσωποι των όμορων Δήμων.

Στη δεύτερη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15/7/2020 και ώρα 18:00 – 21:00, καλούνται να συμμετάσχουν φορείς πολιτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων, ενώσεις ποδηλατιστών και πεζών, φορείς που εκπροσωπούν ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες, φορείς εκπαίδευσης, αλλά και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην τρίτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20/7/2020 και ώρα 18:00 – 21:00, καλούνται να συμμετάσχουν φορείς πολιτών φορείς άμεσης επέμβασης και διασφάλισης της ασφάλειας και της υγείας στον Δήμο, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας, φορείς που έχουν αναγνωριστεί ως σημαντικοί πόλοι έλξης και γένεσης μετακινήσεων για το Δήμο, καθώς επίσης και πολίτες που ενδιαφέρονται να συμβάλουν και να συμμετέχουν ενεργά στο Σχεδιασμό

Οι τηλεδιασκέψεις θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας «Cisco Webex Meetings», με μέγιστη διάρκεια 1,5 – 2 ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι για την τηλεδιάσκεψη της 20ης Ιουλίου καλούνται να αποστείλουν αίτημα στο ακόλουθο email: [email protected], ώστε να αποκτήσουν τον σχετικό διαδικτυακό σύνδεσμο.

Κατά τη διάρκεια της θεματικής αιαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για:

  • Τη φύση του ΣΒΑΚ, τα στάδια εξέλιξης και τους τρόπους εμπλοκής φορέων και πολιτών στον σχεδιασμό.
  • Την υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, όπως αυτή έχει καταγραφεί μέσα από μετρήσεις πεδίου, την επεξεργασία κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών, αλλά και από τα αποτελέσματα έρευνας ερωτηματολογίων πολιτών και φορέων.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταγράψουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την κινητικότητα στον Δήμο, αλλά και να τοποθετηθούν αναφορικά με το όραμα και τις προτεραιότητες του Σχεδίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του ΣΒΑΚ και την μέχρι τώρα πορεία εξέλιξης του Σχεδίου παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://svak-philothei-psychiko.com

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού καλεί όσους δεν έχουν καταθέσει τις απόψεις τους να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο.

«Η συμμετοχή σας είναι μεγάλης σημασίας για να μπορέσει ο Δήμος μας να δημιουργήσει ένα λειτουργικό Σχέδιο που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο αποτελεσματικά και υπεύθυνα» σημειώνει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet