Πλήθος εκδηλώσεων στο οικολογικό πάρκο Ν. Ψυχικού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Κοινωνία

Πλήθος εκδηλώσεων στο οικολογικό πάρκο Ν. Ψυχικού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το οικολογικό πάρκο του Νέου Ψυχικού, στο οποίο δίνεται έμφαση η προβολή της οικολογίας, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση, υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους για τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας του περιβάλλοντος. Ο χώρος του πάρκου (έκτασης 2,5 στρεμμάτων) διαθέτει παιδική χαρά, καταρράκτη, συντριβάνι, κιόσκια, και φυσικά το πολυαγαπημένο τρενάκι των μικρών παιδιών. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι επισκέπτες γέμισαν τους κάδους ανακύκλωσης του πάρκου με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά -όπως μπαταρίες και καπάκια από μπουκάλια- ενισχύοντας έτσι την οικολογική συνείδηση.

Η καλοκαιρινή γιορτή του οικολογικού πάρκου περιλάμβανε ένα πρόγραμμα από δραστηριότητες βασισμένες στην οικολογία που ενθουσίασε γονείς και παιδιά, με κυνήγι θησαυρού, διαδραστική θεατρική παράσταση, Εργαστήρι Μουσικής με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, Εργαστήρι Πειραμάτων. με θέμα το νερό και Εργαστήρι Εικαστικών με κατασκευές, κολάζ αλλά και χειροτεχνίες.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο «Πέρι», η μασκότ της μεγάλης εκδήλωσης, υποδέχθηκε τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν ομοιόμορφα και χαρούμενα ντυμένοι εμψυχώνοντας τα παιδιά. Σε κάθε επισκέπτη μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα από ανακυκλωμένα υλικά και φυσικά κεράσματα.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, που έθεσε ως στόχο από την πρώτη στιγμή της θητείας του την πλήρη επαναλειτουργία του οικολογικού πάρκου, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, τόνισε πως: «Ξαναδώσαμε ζωή σε ένα σπουδαίο έργο του αείμνηστου Θάνου Βεζυργιάννη, η διορατικότητα του οποίου τον οδήγησε σε ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών πάρκο – αριστούργημα το οποίο είχε παρακμάσει. Ως δημοτική αρχή ενεργοποιήσαμε όλους τους μηχανισμούς και δουλέψαμε εντατικά με συνέργιες, ώστε να απολαμβάνουμε για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο οικολογικό πάρκο του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet