Ψυχικό: Το νέο σενάριο για το μεγάλο κόλπο με τις θυρίδες – Τα τρία μυστικά που οδηγούν στους δράστες
enikos.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ψυχικό: Το νέο σενάριο για το μεγάλο κόλπο με τις θυρίδες – Τα τρία μυστικά που οδηγούν στους δράστες

Θέμα τιμής για το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας είναι η εξιχνίαση της μεγάλης κλοπής από θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό. Οι έμπειροι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος ερευνούν μεθοδικά την υπόθεση, τονίζοντας όμως ότι πρόκειται για «δύσκολη υπόθεση, με αρκετό δρόμο ακόμα».

Η έρευνα επικεντρώνεται σε δεκάδες αποτυπώματα αλλά και σε αταυτοποίητο γενετικό υλικό που έχουν συλλέξει από διάφορα σημεία του τραπεζικού υποκαταστήματος οι αστυνομικοί. Βήματα έχουν γίνει, πλην όμως ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς οι άνθρωποι που οργάνωσαν τη μεγάλη κλοπή των 5 εκατ. ευρώ, από τέσσερις θυρίδες που ανήκαν σε επώνυμες κυρίες των Αθηνών, φαίνεται ότι ήταν επαγγελματίες του είδους.

«Στο κάδρο των ερευνών υπάρχουν δεκάδες ύποπτοι, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της αφαίρεσης. Δηλαδή, εξετάζουμε ένα ένα τα πρόσωπα και εν συνεχεία αφαιρούμε, ώστε να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων που θα χρειαστεί να ερευνηθεί διεξοδικά», λέει στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας ερευνούν πλέον ένα νέο σενάριο για το πώς έγινε η κλοπή, καθώς, πέραν της διάρρηξης που πραγματοποιήθηκε στις θυρίδες, κανένα άλλο ίχνος διάρρηξης δεν εντοπίστηκε στους υπόλοιπους χώρους του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ψυχικό.

Το νέο σενάριο

Ως γνωστόν, ένα από τα βασικά σενάρια στην αρχή των ερευνών ήταν αυτό που ήθελε τους δράστες να έχουν νοικιάσει θυρίδες με τα πραγματικά τους στοιχεία και την κατάλληλη στιγμή να διέπραξαν τη μεγάλη κλοπή. Ωστόσο, έπειτα από ενδελεχή εξερεύνηση όλων των χώρων του τραπεζικού υποκαταστήματος, οι αστυνομικοί πρόσεξαν κάτι που αμέσως τους κίνησε το ενδιαφέρον και αυτό ήταν οι τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι αλλά και το κοινό σε περίπτωση ανάγκης.

Οι τουαλέτες λοιπόν βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα με τις περίπου 1.200 θυρίδες, η οποία δεν διέθετε πόρτα ασφαλείας, καθώς την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η κλοπή ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την εγκατάσταση επιπλέον θυρίδων από άλλο υποκατάστημα στην περιοχή, το οποίο είχε κλείσει. Επειτα από αυτή τη διαπίστωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας επαναπροσδιόρισαν το κάδρο των ερευνών.

Το νέο σενάριο που εξετάζουν, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι διαρρήκτες είχαν εξερευνήσει προσεκτικά τον χώρο και κυρίως διέθεταν την τεχνογνωσία να παραβιάσουν γρήγορα τις θυρίδες που ήδη γνώριζαν πως θα χτυπήσουν, θέλει τον δράστη (ή τους δράστες), την επίμαχη ημέρα, κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, να εμφανίστηκε ως πελάτης για κάποια συναλλαγή τη δεδομένη χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι, εξαιτίας των εργασιών στον χώρο έξω από την αίθουσα με τις θυρίδες, τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν τα προβλεπόμενα. Ο «πελάτης», πιθανότατα, ζήτησε να του υποδείξουν πού βρίσκονται οι τουαλέτες, επικαλούμενος κάποιο πρόβλημα υγείας. Από εκεί και έπειτα η δουλειά ήταν «παιχνιδάκι», καθώς, όπως προαναφέραμε, η πρόσβαση στην αίθουσα με τις θυρίδες ήταν εύκολη, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνταν σταδιακά.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews

Πηγή: enikos.gr/Θεοδώσης Πάνου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet