12ωρη απαγόρευση τροφοδοσίας καταστημάτων στο Ν. Ψυχικό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

12ωρη απαγόρευση τροφοδοσίας καταστημάτων στο Ν. Ψυχικό

Θα απαγορεύεται, από τις 8:30 το πρωί μέχρι 8:30 το βράδυ η τροφοδοσία υπεραγορών και καταστημάτων στις εμπορικές περιοχές του Νέου Ψυχικού.

Η απαγόρευση θα ισχύει,όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, σε μια προσπάθεια περιορισμού των κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών αιχμής, ιδιαίτερα στις εμπορικά αναπτυγμένες περιοχές του Φάρου και της 25ης Μαρτίου (περιοχή υπερκαταστήματος Σκλαβενίτη).

Σε συνεδρίασή του στις 26 Ιουλίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού ενέκρινε την υπ΄ αριθμ. 31/2016 σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Καθορισμός ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων στο Πολεοδομικό Κέντρο Νέου Ψυχικού», μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Αλέξανδρου Καριώτη.

Η επιβολή, για τα φορτηγά αυτοκίνητα, περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και τροφοδοσίας των καταστημάτων τίθεται σε ισχύ για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας οχημάτων και τη φροντίδα της ασφάλειας των πεζών, καθώς στην περιοχή του Νέου Ψυχικού η κίνηση αυτοκινήτων και πεζών, αλλά και η ζήτηση στάθμευσης, κατά της ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν απαγόρευση τροφοδοσίας των καταστημάτων και λοιπών εγκαταστάσεων, καθημερινά, από Δευτέρα έως και Σάββατο και κατά τις ώρες από 8:30 πρωινή έως 8:30 βραδινή, που ευρίσκονται στις οδούς:

  • Λεωφόρο Δημητρίου Βασιλείου, από Περικλέους έως Ολυμπιονικών.
  • Λυκούργου, σε όλο το μήκος
  • Περικλέους, σε όλο το μήκος
  • Σολωμού, από Ολυμπιονικών μέχρι Στρατήγη.
  • Ομήρου, από Ολυμπιονικών μέχρι Στρατήγη.
  • Στρατήγη σε όλο το μήκος της και
  • 25ης Μαρτίου, από Τζαβέλλα έως Ξάνθου.

Ο καθορισμός αυτός κρίνεται, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, απαραίτητος διότι έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας η όλη κατάσταση στις περιοχές αυτές  επιβαρύνεται ιδιαιτέρως από τη διαδικασία της τροφοδοσίας, φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, κ.λπ. Τα οχήματα  τροφοδοσίας καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και λόγω του μεγέθους τους, αλλά και των τοπικών συνθηκών, αποκλείουν λωρίδες κυκλοφορίας, και γενικά δυσκολεύουν τη λειτουργία της περιοχής (κίνηση πολιτών και αυτοκινήτων).

Το μέτρο αυτό τυχαίνει εδώ και χρόνια εκτεταμένης εφαρμογής σε πολλούς δήμους της Αττικής, όπου έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα δυσλειτουργίας σε αντίστοιχες περιοχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet