«Let’s Ride» στο νέο πρόγραμμα εκμάθησης αστικής ποδηλασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Αθλητισμός

«Let’s Ride» στο νέο πρόγραμμα εκμάθησης αστικής ποδηλασίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και το Νομικό Πρόσωπο ΟΚΑΠΑ διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Let’s Ride», πρόγραμμα εκμάθησης αστικής ποδηλασίας και κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση.

Το «Let’s Ride» αποτελείται από σειρά προσαρμοσμένων, στο επίπεδο του εκπαιδευόμενου, μαθημάτων και καλύπτει βασικά θέματα σχετικά με την προετοιμασία πριν την ποδηλασία (π.χ. σωστή τοποθέτηση κράνους), θέματα ασφάλειας κατά την ποδηλασία στον δρόμο, κανόνες οδικής ασφάλειας, βασικές δεξιότητες χειρισμού ποδηλάτου, διατροφή, ενδυνάμωση των ποδηλατών κ.λπ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και άνω, ενώ η εκπαίδευση γίνεται από ομάδα με δύο καταρτισμένους εκπαιδευτές.

Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και ευχάριστα για τα παιδιά και απαιτείται γνώση χρήσης ποδηλάτου.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αφορά κύκλο μαθημάτων που θα ολοκληρωθεί στις τέσσερις προκαθορισμένες συναντήσεις για κάθε γκρουπ.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα δηλώσει συμμετοχή μόνο σε ένα από τα ακόλουθα γκρουπ και τις συναντήσεις του, όπως παρουσιάζονται οι κατωτέρω ημερομηνίες:

A’ γκρουπ Δευτέρας
Ηλικίες: 8-12
Ημ/νιες: 6, 13, 20, 27 Ιουλίου
Ώρα: 17:30-19:00

Β’ γκρουπ Δευτέρας
Ηλικίες: 8-12
Ημ/νιες: 6, 13, 20, 27 Ιουλίου
Ώρα: 19:00-20:30

Γ’ γκρουπ Παρασκευής
Ηλικίες: 13-17
Ημ/νιες: 10, 17, 24, 31 Ιουλίου
Ώρα: 19:00-20:30

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Φιλοθέης (Ανδρέα Μεταξά 7), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Τα μαθήματα -όπως μαρτυρά και το πρόγραμμα- θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα ανά γκρουπ τον μήνα Ιούλιο και το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν σε κατοίκους και δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον προσωπικό τους εξοπλισμό (ποδήλατο, κράνος και ότι άλλο θεωρούν απαραίτητο) και η έναρξη δηλώσεων συμμετοχής είναι τη Δευτέρα 29/6/2020 (αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους τηλ. αριθμούς του ΟΚΑΠΑ 210 6834448 & 210 6834550.

Το πρόγραμμα μελέτησε, σχεδίασε και υλοποιεί ο Γιάννης Παπανικολάου, πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και βαλκανιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακό στην Αθλητική Απόδοση (Brunel University) και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή Ποδηλασίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet