Πάνω από 4.000 κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ομιλία για την προφύλαξη των παιδιών από την πανδημία
Φιλοθέη - Ψυχικό

Πάνω από 4.000 κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ομιλία για την προφύλαξη των παιδιών από την πανδημία

Πάνω από 4.000 κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Πώς προφυλάσσουμε τα παιδιά από την Covid19» με προσκεκλημένη την Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Οι Διευθύνσεις Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, διοργάνωσαν την εξαιρετικά επίκαιρη αυτή διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν οι τελευταίες αξιολογήσεις των επιδημιολογικών δεδομένων από το τριήμερο άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος, Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος τόνισε: «Καλωσορίζουμε στον Δήμο μας την κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονα Ελένη Γιαμαρέλλου με την οποία θα συζητήσουμε για το νέο κύμα της πανδημίας που διανύουμε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Οι αντιδήμαρχοι και εγώ προσωπικά, αλλά και όλο το προσωπικό του Δήμου λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα στη νέα αυτή η φάση της “Ο” για την προστασία και την ασφάλειά σας. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε μεθοδικά σε όποιες ανάγκες παρουσιαστούν. Καθόλη τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα φροντίσουμε για την ενημέρωσή σας».

Η καθηγήτρια ήταν κατατοπιστικότατη και στη διάθεση του κοινού ενώ με τις γνώσεις της έλυσε όλες τις απορίες σχετικά με τη νόσηση και τον εμβολιασμό των παιδιών, απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και συζήτησε όλα τα σχετικά θέματα που προβληματίζουν τους γονείς.

Η κ. Γιαμαρέλλου ήταν σαφέστατη στην απάντηση της σχετικά με την αναγκαιότητα εμβολιασμών και συνεχούς επαγρύπνησης μέτρων προφύλαξης εντός των αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και αυξημένης προσοχής κατά την ώρα της προσέλευσης στα σχολεία.

Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρίνισε ότι όσοι αποφασίζουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αλλά συμβάλουν και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ το ραντεβού με την κ. Γιαμαρέλλου ανανεώθηκε για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet