Ξεκίνησαν οι δράσεις κουνουποκτονίας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Ποιότητα Ζωής

Ξεκίνησαν οι δράσεις κουνουποκτονίας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού ξεκίνησε και φέτος εγκαίρως τις εφαρμογές προνυμφοκτονίας κάθε εβδομάδα με εγκεκριμένα σκευάσματα κατά μήκος του Ποδονίφτη.

Ο Δήμος επισημαίνει σχετικά:

Το ρέμα της Φιλοθέης θεωρείται βασική εστία αναπαραγωγής κουνουπιών. Τα τελευταία χρόνια, τα κουνούπια, λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους, αλλά και της εισόδου στη χώρα μας νέων ειδών, αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πέρα αυτών, η όχληση που προκαλούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Η πρώτη εφαρμογή στο ρέμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο, οι εφαρμογές θα επαναλαμβάνονται ανά 7 έως 10 ημέρες.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ «αναλογιζόμενοι τα παραπάνω αλλά και την ιδιομορφία του Δήμου μας όσο αφορά τη φυτική του κάλυψη, θεωρούμε αναγκαία τη λήψη μέτρων καταπολέμησης των κουνουπιών αλλά και ενημέρωσης των δημοτών».

Από τις αρχές Απριλίου, και ανά 20 ημέρες στο σύνολο των 1.342 φρεατίων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού θα ελέγχεται η περιεκτικότητα τους σε στάσιμα ύδατα και θα πραγματοποιείται προνυμφοκτονία σε όσα καταγράφονται με νερό.

Επίσης σε κρίσιμα σημεία πρασίνου, όπως παιδικές χαρές, σιντριβάνια, πλατείες κ.α. καταγράφονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και αντιμετωπίζονται με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας.

Εγκεκριμένα σκευάσματα

Σύμφωνα με τον Δήμο όλες οι εφαρμογές θα γίνονται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα για τις προνυμφοκτονίες θα χρησιμοποιηθούν τα σκευάσματα Vectobac 12ΑS με δραστική ουσία το βιολογικό παράγοντα Bti (Bachilus thuringiensis) DU-DIM 15SC, DU-DIM 2DT και DU-DIM 2GR, με δραστική ουσία το ρυθμιστή ανάπτυξης (IGR εντομοκτόνο) diflubenzuron. Για τις εφαρμογές ακμαιοκτονιας όπου χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν τα εγκεκριμένα σκευάσματα FENDONA 6 SC με δραστική ουσία alpha – cypermethrin 6% και PHOBI E με δραστική ουσία etofenprox 30%.

Πώς αποφεύγουμε τα κουνούπια στο σπίτι

Πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν έχουν μεγαλώσει στη δική μας αυλή, στον κήπο ή τη βεράντα μας. Για να μειώσουμε τον αριθμό τους θα πρέπει να γνωρίζουμε τα σημεία όπου μπορούν να γεννούν τα αυγά τους και να μεγαλώνει η προνύμφη τους. Ο βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη κουνουπιών είναι το στάσιμο νερό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet