Έκθεση Αναστασίας Γρυλλάκη στην Πινακοθήκη Λέφα, στο Ψυχικό
Βιβλίο-Εικαστικά

Έκθεση Αναστασίας Γρυλλάκη στην Πινακοθήκη Λέφα, στο Ψυχικό

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις 20:00, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Ι. Κοκκώνη 15, Ψυχικό τηλ. 210 6717097) η ατομική έκθεση της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αναστασίας Γρυλλάκη, με τίτλο «INNERSCAPES».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου (Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-17:00, Τρίτη 10:00-18:00, Τετάρτη 12:00 -20:00).                                                                                                                 

Ποια είναι η Αναστασία Γρυλλάκη

Η Αναστασία Γρυλλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure de Beaux Arts, με καθηγητή τον Vladimir Velicovic, με εξειδίκευση στο σχέδιο.

Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, στο Ψυχικό. Ακολούθησαν ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Ζυγός στην Αθήνα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξάνθου, στην Ήπειρο.

Επίσης, μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως στη Πινακοθήκη Πιερίδη, γκαλερί Δίμιτο-Κρήτη, Jim Thomson Group – Αθήνα, Gallery K London.

Παράλληλα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εξελίσσει το concept «art2where», δουλεύοντας με ανακυκλώσιμα χρηστικά αντικείμενα και ρούχα.

Το 2004, ως head designer, σχεδίασε και δημιούργησε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ της «Κλεψύδρας» για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από το 2004 μέχρι και το 2012 δούλεψε ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος για μια σειρά θεατρικών και χοροθεατρικών παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στο Altera Pars Theatre, για το Φεστιβάλ Αθηνών, πάντα σε συνεργασία με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους όπως τη Φρόσω Λύτρα, τη Μαριάννα Κάλμπαρη, τον Άγγελο Μέντη, τον Φώτη Νικολάου.

Επίσης έχει δουλέψει ως καλλιτεχνική επιμελήτρια για τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς (Art Show of 20 Young Artists) και το Μουσείο Γουλανδρή (Gemine Muse).

Έργα της βρίσκονται στο ξενοδοχείο Sofitel του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Άνδρο.

1909201200 2

Πηγή ενημέρωσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος, επιμελήτρια έκθεσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet