Έκθεση φωτογραφίας «I feel Slovenia» στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης»
Κοινωνία

Έκθεση φωτογραφίας «I feel Slovenia» στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης»

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «I feel Slovenia» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στις 19:00 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης» (Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη).

Η Σλοβενία, ένα από τα νεότερα ευρωπαϊκά κράτη, βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις, την Πανοναϊκή Πεδιάδα και την Αδριατική Θάλασσα, καθώς και σε σταυροδρόμι βασικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών και εμπορικών δρόμων, αλλά και διαφορετικών γλωσσών. Το 1991 απέκτησε την ανεξαρτησία της, και πέρυσι γιόρτασε μάλιστα τα 25α γενέθλιά της.

Μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες, μέσα από τον φακό φημισμένων Σλοβένων φωτογράφων, παρουσιάζει τι είναι στην πραγματικότητα η Σλοβενία και διηγείται την εξαιρετική ιστορία της – μια χώρα «μπουτίκ», καταπράσινη και δραστήρια, η οποία επικεντρώνεται στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η έκθεση φωτογραφίας «I Feel Slovenia» («Νιώθω τη Σλοβενία») απεικονίζει την πλούσια φυσική, πολιτιστική και κοινωνική κληρονομιά της Σλοβενίας, τα διάσημα και τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα που είναι κρυμμένα στο αλλιώτικο τοπίο της – πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, καθώς και τις ποικίλες δραστηριότητες του λαού της.
Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία: Ο παλαιότερος ξύλινος τροχός του κόσμου ανακαλύφθηκε στη Σλοβενία, η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βιοποικιλότητας, το μεγαλύτερο υπόγειο φαράγγι στον κόσμο, τη μεγαλύτερη διαλείπουσα λίμνη στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής επικράτειας που περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000, ενώ είναι μία από τις πλουσιότερες σε νερό ευρωπαϊκές χώρες.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτυπώνουν, λοιπόν, ενδεικτικές εικόνες της φύσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Σλοβενίας και της ζωής του λαού της. Συμπληρωματικές πληροφορίες για τη Σλοβενία & φωτογραφίες με photo credit, εδώ

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Τρίτη 10 έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 και θα λειτουργεί από τις 15:00 έως τις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Σλοβενική Κυβέρνηση – Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού της Σλοβενίας, και το πρακτορείο Slovenia Press Photo, με την υποστήριξη του ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet