Ανοικτή ξανά η Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό – Έκθεση με φωτογραφίες της Δήμητρας Μαλταμπέ
Πολιτισμός

Ανοικτή ξανά η Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό – Έκθεση με φωτογραφίες της Δήμητρας Μαλταμπέ

Ανοικτή ξανά η Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. αριθμός επικοινωνίας: 210 6717097), υποδέχεται και φιλοξενεί τη σύγχρονη Ελληνίδα εικαστικό, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Δήμητρα Μαλταμπέ και το φωτογραφικό της έργο που αναφέρεται στον «χώρο και στο όριο», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού.

«Η φωτογραφία είναι ένα μέσο που χρησιμοποιώ από τα φοιτητικά μου χρόνια για καταγραφή αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της η εικαστικός. Είναι λίγο σαν το σχέδιο που υπάρχει πάντα, είναι μέρος της έρευνας. Κάποια στιγμή, περπατώντας στην Αθήνα, είδα μια σκάλα, από αυτές τις παλαιές τις κυκλικές, που οδηγούσε σε έναν τοίχο, από ένα μικρό μπαλκόνι σε μια ταράτσα, όπου είχαν κτίσει την είσοδο. Ήταν τόσο χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό του αδιέξοδου που βιώναμε έντονα πριν λίγα χρόνια. Μετά, κοιτώντας τις φωτογραφίες που έβγαλα, αποφάσισα ότι ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν τη φωτογραφία χωρίς να την πειράξω. Σταδιακά οι φωτογραφίες αυτές έγιναν πολλές», σημειώνει η κ. Μαλταμπέ.

Η έκθεση οργανώνεται από τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ενώ θα λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη έως τις 16 Ιουλίου.

Την επιμέλεια έχει η κ. Ελίζα Γερολυμάτου.

Η χρήση της μάσκας μέσα στην πινακοθήκη είναι υποχρεωτική.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη από τη διοίκηση του Δήμου

Η Δήμητρα Μαλταμπέ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Φοίτησε στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Χάγης στην Ολλανδία με υποτροφία του προγράμματος Erasmus και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές – ΜΑ in Fine Arts (Environmental Art – Video Art) στο Kent Institute of Art and Design/University of Kent, Canterbury, U.K.

Η αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος και οι ομοιότητες μεταξύ βιολογικών δομών και φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν το βασικό άξονα του έργου της. Υπάρχουν αντιστοιχίες ανάμεσα σε φυσικές δομές του μικρόκοσμου και κοινωνικές δομές του μακρόκοσμου, του κόσμου μας. Ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε έναν χώρο, είναι καθοριστικός και ενδεικτικός της αντίληψης μας για τον κόσμο γύρο μας.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα artist-in-residence.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet