Με δύο εκδηλώσεις συνεχίζεται το «Καλοκαίρι 2021» στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού
Πολιτισμός

Με δύο εκδηλώσεις συνεχίζεται το «Καλοκαίρι 2021» στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού φιλοξενεί μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ», δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό, διοργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

«Πάμε σινεμά, βοηθάμε τα αδέσποτα»

  • Την Τετάρτη 21 Ιουλίου.
  • Στο Cine Φιλοθέη.
  • Ώρα: 21:00.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται για 11η συνεχή χρονιά, με τη στήριξη του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις επιτακτικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων του προαστίου.

Την ταινία «Ο Διάσημος Κλέφτης» (Twist) προσφέρει ευγενικά η «Σπέντζος Φιλμ» για να ενισχύσει το έργο της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (ΖΩΦΙΨΥ).

Η ΖΩΦΙΨΥ μεριμνά για τη στείρωση, περίθαλψη, φιλοξενία και υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Σκοπός της είναι να βρεθούν κατάλληλες οικογένειες που θα υιοθετήσουν τα αδέσποτα και εγκαταλειμμένα ζώα και έτσι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

  • Πληροφορίες στo: 213 2014725.
  • Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ.
  • Προσκλήσεις θα διατίθενται την ημέρα της προβολής στο σινεμά «Φιλοθέη».

«Ο Πέτρος και ο Λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη

  • Την Πέμπτη 22 Ιουλίου.
  • Στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.
  • Ώρα 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:15).
  • Είσοδος δωρεάν.

Το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση-σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με επτά μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, σαξόφωνο και κρουστά -ζωντανά επί σκηνής- με την παράσταση να «σπάει» την κλασική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με συνοδεία αφήγησης, όπως έχουμε συνηθίσει στις διαφορετικές εκδοχές του ανά τον κόσμο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Πρόκειται για μια θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών, που έχει ως σκοπό την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής και των μουσικών οργάνων από τα παιδιά, μέσω της θεατρικής παράστασης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην είσοδο, έως την κάλυψη του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet