Στελέχη του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού
Πολιτισμός

Στελέχη του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού

Στελέχη του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Συγκεκριμένα, τον δήμαρχο επισκέφθηκαν τα ανίψια του Γιώργου και της Ελένης Ζογγολόπουλου, ο σημερινός πρόεδρος του Ιδρύματος, Νίκος Θεοδωρίδης, και ο γενικός διευθυντής, Άγγελος Μωρέτης. Ο δήμαρχος συζήτησε μαζί τους τις πολύτιμες δράσεις του Ιδρύματος και δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο θα στηρίξει το έργο τους αλλά και θα αναδείξει με όλες του τις δυνάμεις τον εμβληματικό καλλιτέχνη Γ. Ζογγολόπουλο.

«Η δημιουργική μεταξύ τους συνεργασία θα έχει σημαντικό δρόμο για το προάστιό μας» τονίζει ο δήμαρχος.

Ο σπουδαίος γλύπτης Γιώργος Ζογγολόπουλος (1903-2004), με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή στο Παρίσι, καθώς και 11 φορές εκπρόσωπος της χώρας μας σε θεσμούς Biennale, έζησε στο Ψυχικό.

Έχουμε όλοι ταυτίσει την εικόνα του Ψυχικού με την ευρηματική εικαστική του ματιά, μέσω του ορόσημου έργου του «Ομπρέλες», που σηματοδοτεί και την είσοδο στον Δήμο μας. Υπόλοιπα έργα του κοσμούν πλατείες σε όλη την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στην ομώνυμη πλατεία Ζογγολόπουλου, δίπλα από τον Ιερό μας Ναό Αγίου Δημητρίου, εκτίθεται υπαίθρια γλυπτική έκθεση με τα έργα του, ενώ 20 μέτρα παρακάτω βρίσκεται το σπίτι όπου έζησε με τη σύζυγό του, Ελένη, εξίσου σημαντική ζωγράφο της εποχής. Σήμερα, η κατοικία αυτή στεγάζει το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου (Λεωφ.Δημοκρατίας 49) και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε φιλότεχνο δημότη και μη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet