«Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό»
Εκδηλώσεις

«Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό»

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, μέσω του ΟΚΑΠΑ, σε συνεργασία με την MONUMENTA (για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου), ξεκινούν μια νέα δράση με θέμα «Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για τις πόλεις μας».

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα «Καταγραφή & Ανάδειξη κτηρίων 19ου & 20ού αιώνα στην Αθήνα», με ειδική ερευνητική ομάδα από αρχαιολόγους και αρχιτέκτονες.

Οι δύο φορείς καλούν παλιούς και νέους κατοίκους του Δήμου να μοιραστούν μαζί τους αναμνήσεις από τη ζωή τους, εμπειρίες και γνώσεις από το παρελθόν με στόχο να καταγραφούν οι μαρτυρίες και να δημιουργηθεί ένα αποθετήριο πληροφοριών που θα βοηθήσει στην έρευνα και την ανασύσταση του παρελθόντος της πόλης.

Συνάντηση την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2019, 11:00 – 13:00, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης» (Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη), όπου φιλοξενείται η έκθεση «Οδοιπορικό στην ιστορία δύο οικισμών» με αρχειακό υλικό από το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet