ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το «Ε» συζητά με τους υποψηφίους δημάρχους στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού
Πολιτική

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το «Ε» συζητά με τους υποψηφίους δημάρχους στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, στο πλαίσιο της πληρέστερης και εγκυρότερης ενημέρωσης των αναγνωστών του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019, ξεκινά σειρά διαδικτυακών πολιτικών συζητήσεων-συνεντεύξεων ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους στους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών. Προσπαθήσαμε στα ερωτήματα που τους θέσαμε να συμπυκνώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα της καθημερινότητας των δημοτών, αποφεύγοντας την παρελθοντολογία και μιλώντας για το αύριο στους Δήμους που ζούμε και μεγαλώνουμε.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις θέσεις τους και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν και να επιλέξουν ποιον θα ψηφίσουν για επόμενο δήμαρχό τους.

Μετά τη σταδιακή παρουσίαση των εν λόγω συζητήσεων-συνεντεύξεων, αυτές θα αναρτηθούν σε προβεβλημένη θέση στον ιστότοπό μας ώστε, με ένα «κλικ», οποιοσδήποτε πολίτης-δημότης από τους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα να μπορεί να διαβάσει τα πάντα για όσους διεκδικούν την ψήφο του.

Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους δημάρχους που, αν και μέσω μιας απαιτητικής προεκλογικής περιόδου, απάντησαν στα ερωτήματά μας, συμβάλλοντας την ενημέρωση των αναγνωστών του «Ε».

Απαραίτητη διευκρίνιση προς τους αναγνώστες μας: Δυστυχώς, η επικοινωνία με κάποιους εκ των υποψηφίων δημάρχων δεν ήταν απρόσκοπτη. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για να επικοινωνήσουμε με όλους τους συνδυασμούς. Αν κάποιοι δεν έλαβαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, δεν ήταν στις δικές μας προθέσεις. Επίσης, αν κάποιοι, για δικούς τους λόγους, προφανώς επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην παραπάνω διαδικασία, γι’ αυτό δεν ευθύνεται το «Ε».

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι ως ιστότοπος εξ αρχής έχουμε δεσμευτεί ότι θα λειτουργούμε χωρίς αποκλεισμούς, δίνοντας βήμα σε οποιαδήποτε ενυπόγραφη άποψη. Αν κάποιοι από όσους δεν απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας, για οποιοδήποτε λόγο, θεωρήσουν ότι δεν θα πρέπει να στερήσουν από τους δημότες του Δήμου τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις τους και μέσα από τον ιστότοπό μας, εδώ είμαστε για να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις τους…

Οι 3 εκ των 4 υποψηφίων δημάρχων στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, στη διαδικτυακή πολιτική συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους (σ.σ.: δεν λάβαμε απαντήσεις από τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωάννη Καβαλάρη – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) συμμετέχουν (αλφαβητική αναφορά) οι:

  • Δημήτρης Γαλάνης – ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
  • Νίκος Κανελλάκης – ΕΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • Παντελής Ξυριδάκης – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ-ΦΙΛΟΘΕΗ-ΨΥΧΙΚΟ

Ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα στον Δήμο σας, για τα οποία θα ξεκινήσετε να αναζητείτε λύσεις από την πρώτη μέρα που θα αναλάβετε τη διοίκηση;

Δημήτρης Γαλάνης: Η βασική ανησυχία όλων είναι ότι ο χαρακτήρας του προαστίου μας σταδιακά χάνεται. Ό,τι δεν γίνεται χειρότερο, παραμένει βαλτωμένο σε μια παρακμιακή κατάσταση που δεν ταιριάζει με το κύρος του Δήμου μας και το επίπεδο των κατοίκων του.

Αν ακούσετε τον απερχόμενο δήμαρχο, μιλάει για μια πόλη, έτσι βλέπει τον Δήμο μας… Εμείς οραματιζόμαστε ένα προάστιο-πρότυπο. Κι αυτή η διαφωνία τα εξηγεί όλα. Γιατί ο Δήμος άφησε να λειτουργεί ολόκληρο ξενοδοχείο στο Παλαιό Ψυχικό… Γιατί δεν κάνει κάτι για το χάος γύρω από τον Φάρο, για τα προβλήματα στάθμευσης σε αρκετές περιοχές… Ακόμα και για θέματα όπως η κατάσταση που έχει περιέλθει η παιδική χαρά του Πικιώνη στη Φιλοθέη…

Νίκος Κανελλάκης: Το πιο σημαντικό πρόβλημα του Δήμου μας είναι ότι οι κάτοικοι, που κατ΄ όνομα μένουν σε έναν από τους ωραιότερους Δήμους της πρωτεύουσας, δεν απολαμβάνουν όσα μπορούν και δικαιούνται.

Στόχος μου είναι να τα αποκτήσουν. Άμεσος στόχος είναι η διατήρηση και ενίσχυση της οικιστικής φυσιογνωμίας του Δήμου, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με την άμεση επίλυση πάγιων ζητημάτων, που δυστυχώς συχνά χρονίζουν, όπως οι λακκούβες, τα χαλασμένα πεζοδρόμια, τα ακλάδευτα δέντρα κ.λπ., η ασφάλεια, η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στα παιδιά στον μαζικό αθλητισμό, η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας με mini bus, η προστασία και ανανέωση του πρασίνου.

Παντελής Ξυριδάκης: Εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει ούτε ένα πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και παρεμβάσεων των δήμων. Στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, εφαρμόζοντας εδώ και χρόνια μια συνετή οικονομική διαχείριση, έχουμε καταφέρει να διαθέτουμε ετησίως από ίδιους πόρους 2,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και 1 εκατ. ευρώ για συντήρηση και εξοπλισμό σχολείων.

Επίσης, φροντίσαμε να ολοκληρώσουμε μια σειρά από ώριμες μελέτες, έτοιμες για δημοπράτηση. Και τώρα που, μετά από 10 χρόνια, «άνοιξαν» επιτέλους τα πρώτα προγράμματα, καταφέραμε πρώτοι να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση επτά μεγάλων έργων, ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έχουμε 13 ακόμη ώριμες μελέτες, για να προωθήσουμε τα αντίστοιχα έργα κάθε φορά που «ανοίγει» οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο. 

Με δεδομένη τη διαρκή περικοπή πόρων από το κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ποιες συγκεκριμένες πηγές θα αναζητήσετε χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας;

Δημήτρης Γαλάνης: Ασφαλώς και θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή χρηματοδότησης. Ιδίως οι δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν πρέπει να μένουν αναξιοποίητες.

Επιπλέον, η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος μας δεν πάσχει τόσο από έλλειψη χρηματοδότησης, όσο από αδυναμία ορθής αξιοποίησης των πόρων που διαθέτει.

Δική μας θέση είναι οι ισοσκελισμένοι ισολογισμοί. Όσα εισπράττω, τόσα ανταποδίδω στους δημότες. Δεν είμαστε αντίθετοι, φυσικά, σε ένα λογικό απόθεμα -αλλά με μέτρο.

Με λίγα λόγια λέμε: Πιο χαμηλά τέλη, πιο υψηλή ανταποδοτικότητα. Η οικονομική συνεισφορά των δημοτών καιρός είναι πια να εκλογικευτεί. Και να αξιοποιείται με απόλυτη διαφάνεια. Για να ξέρουν όλοι πού πηγαίνει το κάθε ευρώ τους και αν πιάνει τόπο.

Νίκος Κανελλάκης: Για καινοτόμες και αναπτυξιακές παρεμβάσεις θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ και θα διεκδικήσουμε εξ αρχής σημαντικό μερίδιο από τη χρηματοδότηση της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027, της οποίας ο σχεδιασμός ξεκινάει μέσα στο 2019.

Για τις μελέτες και τη χρηματοδότηση αστικών παρεμβάσεων, αναπλάσεων, θα διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ενώ για την  κοινωνική πολιτική και την αντιμετώπιση των διακρίσεων θα αναζητήσουμε πόρους από τα αντίστοιχα ταμεία από την τρέχουσα και την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Τέλος, ένα κομμάτι χρηματοδότησης θα είναι και οι χορηγίες από ιδιώτες.

Παντελής Ξυριδάκης: Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το ίδιο επιτυχημένο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης και παράλληλα θα επιδιώξουμε περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού μας κόστους, με αποτελεσματικότερη χρήση ενέργειας, αλλά και αξιοποίηση μεθόδων outsourcing για την παροχή υπηρεσιών σε συγκεκριμένους τομείς.

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπόνηση ώριμων μελετών, ώστε να μπορούμε να επωφεληθούμε άμεσα από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ μαζί με την ΚΕΔΕ θα διεκδικήσουμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη μεταφορά των εσόδων από τη φορολογία ακινήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε και να μειωθούν οι συγκεκριμένοι φόροι και να υπάρξουν έσοδα για νέα έργα και δράσεις.

Ως βασικά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες προβάλλονται συνήθως η καθαριότητα, το πρόβλημα κυκλοφορίας – στάθμευσης και η ασφάλεια. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθείτε σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα;

Δημήτρης Γαλάνης: Έχουμε εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για όλα τα θέματα που αναφέρετε. Πολύ συνοπτικά, γιατί τα θέματα που ρωτάτε είναι μεγάλα αλλά το όριο των περίπου 100 λέξεων που εύλογα έχετε θέσει είναι μικρό, θα σας αναφέρω τα εξής:

Για καθαριότητα: Ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων, υπογειοποίηση όλων των κάδων, περισσότερη ανακύκλωση και εναρμόνιση των συστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων. Και βέβαια τα χρήματα που πληρώνουμε οι δημότες για καθαριότητα, να πηγαίνουν όντως στην καθαριότητα.

Για κυκλοφοριακό και στάθμευση: Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που θα καθορίσει το σύστημα μετακινήσεων στον Δήμο για τα επόμενα 10-15 έτη. Μελέτες για τη στάθμευση στις περιοχές που απαιτούνται (ιδίως στο Νέο Ψυχικό).

Για ασφάλεια: Άσκηση πίεσης για επαναλειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων που έκλεισαν. Πιο εκτεταμένο και αποτελεσματικό σύστημα ιδιωτικών περιπολιών του Δήμου. Μελέτη φωτισμού για το σύνολο του Δήμου.

Νίκος Κανελλάκης: Η αξιοποίηση όλων των καινοτόμων μεθόδων συγκομιδής και αποκομιδής, με τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων και μηχανημάτων και την κομποστοποίηση των απορριμμάτων είναι μια από τις προτεραιότητές μου για την καθαριότητα.

Όπως, άλλωστε, προτεραιότητά μου είναι και η αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης αφ’ ενός με τη λειτουργία Δημοτικής συγκοινωνίας, αφ’ ετέρου με την εφαρμογή των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Τέλος, όπως ήδη προανέφερα σε άλλη ερώτησή σας, μείζον ζήτημα θεωρώ την ασφάλεια των πολιτών για την οποία απαραίτητη κρίνεται η λήψη μέτρων όπως η ενίσχυση της Αστυνομίας, μέσω δωρεάς περιπολικών και επανεξέταση της σύμβασης του Δήμου με τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας.

Παντελής Ξυριδάκης: Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού είναι ήδη «πρωταθλητής» σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας στην Ελλάδα. Στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε τη μείωση της παραγωγής στερεών αποβλήτων, προωθώντας την ανακύκλωση κι επαναχρησιμοποίηση, καθώς και την ξεχωριστή διαλογή στην πηγή των οργανικών αποβλήτων.

Στο θέμα της ασφάλειας, επίσης, πρωτοπορούμε πανελλαδικά, έχοντας αναθέσει ήδη σε εταιρία security τη φύλαξη των δημοτικών κτηρίων και των σχολείων, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιούνται περιπολίες σε κάθε γειτονιά με οκτώ οχήματα.

Στο θέμα της κυκλοφορίας προτεραιότητα δίνουμε στην προστασία της πόλης από τη διαμπερή κυκλοφορία, καθώς και στην αντιμετώπιση της έλλειψης στάθμευσης στον Φάρο Νέου Ψυχικού.

Στις περισσότερες πόλεις του εξωτερικού η ψηφιακή εποχή είναι ήδη παρούσα. Στον δικό σας Δήμο πώς θα επιχειρήσετε να εντάξετε τη σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινότητα, ώστε να διευκολύνετε τη ζωή των συνδημοτών σας;

Δημήτρης Γαλάνης: Έχετε απόλυτο δίκιο, δεν είναι δυνατόν ένας από τους κατά τεκμήριο πιο ισχυρούς Δήμους της χώρας να έχει μείνει τόσο δραματικά πίσω στην ψηφιακή εποχή και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας.

Ασφαλώς και έχει κεντρική θέση, λοιπόν, στο πρόγραμμά μας. Θα σας πω το πιο απλό, να δημιουργήσουμε μια διαδραστική Κάρτα Δημότη, που να εξασφαλίζει ταχύτατη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση σε σειρά υπηρεσιών, αλλά και προνομιακή πρόσβαση σε προγράμματα και δράσεις του Δήμου.

Αλλά και γενικότερα, ιδίως η επικοινωνία Δήμου-Δημότη και Δημότη-Δήμου μπορεί να γίνει άμεση. Να αναφέρονται, για παράδειγμα, τα προβλήματα σε πραγματικό χρόνο και ο δημότης όχι απλώς να ενημερώνεται, αλλά να παρακολουθεί την επίλυσή τους.

Νίκος Κανελλάκης: Θα πρότεινα τα εξής:

  1. Ό,τι χρειάζεται ο δημότης θα μπορεί να το αιτείται, αλλά και να το παραλαμβάνει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή του. Ηλεκτρονικές πληρωμές σε όλες τις υποχρεώσεις προς τον Δήμο.
  2. Το σύνολο των εγκαταστάσεων ηλεκτρισμού της πόλης θα ρυθμίζεται «έξυπνα» και αποδοτικά με βάση τον φυσικό φωτισμό
  3. Η διαθεσιμότητα θέσεων parking στα πολυσύχναστα σημεία του Δήμου θα ελέγχεται μέσω κινητού. 
  4. Βελτιστοποίηση της καθαριότητας του Δήμου, με «έξυπνα» συστήματα.
  5. Ελεύθερο γρήγορο Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.
  6. Για τα παιδιά των δημοτών θα διοργανωθούν από τον Δήμο προγράμματα Ρομποτικής, Game Coding, Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου και STEM.

Παντελής Ξυριδάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου αποτελεί κεντρική προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζουμε την ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, δικαιολογητικών.

Επίσης, σχεδιάζουμε τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αποτελεσματικότερη καταγραφή και διαχείριση αιτημάτων που αφορούν την καθημερινότητα, την ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των Δημοτικών Συμβουλίων και των σχετικών αποφάσεων, καθώς και ενιαίας πλατφόρμας για τη διαχείριση των Δημοτικών Κοινωνικών Καταστημάτων.

Τέλος, σχεδιάζουμε την παροχή δωρεάν ασύρματου δικτύου σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, σχολεία και άλλα σημεία του Δήμου.

Η δυνατότητα διοίκησης των Δήμων την επόμενη μέρα είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει ευρύτερες συνεργασίες. Σε ποια βάση και με ποια προαπαιτούμενα είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε συνθέσεις με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου σας;

Δημήτρης Γαλάνης: Η βάση είναι μία: το καλό του Δήμου μας. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας, κεντρική θέση στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη είχε η έννοια της ενότητας. Όλοι μαζί, απαρτίζουμε ένα προάστιο. Η κάθε Δημοτική Κοινότητα συνεισφέρει τα δικά της χαρακτηριστικά, τις δικές της ομορφιές, αλλά προχωράμε μπροστά όλοι μαζί.

Και γενικότερα, αυτό που μας αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας είναι ότι δεν δείχνουμε αλαζονεία, που συχνά συναντούμε αλλού. Άλλωστε και η ίδια η δημιουργία του συνδυασμού μας, είναι αποτέλεσμα σύνθεσης. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας άνθρωποι από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, όπως και εξαιρετικά αξιόλογοι άνθρωποι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα, γιατί ουδείς τους είχε πείσει ότι αξίζει τον κόπο να το κάνουν.

Νίκος Κανελλάκης: Στόχος μας, εφόσον ψηφισθούμε να διοικήσουμε τον Δήμο, είναι να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των δημοτών, να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα του Δήμου και να  σχεδιάσουμε το καλύτερο δυνατό μέλλον για τα επόμενα χρόνια.

Στο έργο αυτό οι συνεργασίες μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων είναι επιθυμητές και σημαντικές. 

Η ειλικρίνεια, η διαβούλευση με σαφή επιχειρήματα και η απεξάρτηση από τοπικά μικροσυμφέροντα, θα είναι τα βασικά προαπαιτούμενα αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας.  

Το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσουμε στον Δήμο μας, αν εκλεγούμε, προσβλέπει στην καλυτέρευση της ζωής των δημοτών και σε αυτό το έργο θα είναι δύσκολο να μην βρούμε συμπαραστάτες. 

Παντελής Ξυριδάκης: Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ υπηρετεί ανέκαθεν τις αρχές της συνεργασίας και της σύνθεσης, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του τόπου. Γι’ αυτό και επιδιώξαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την παράταξη του πρώην δημάρχου Ν. Ψυχικού, Παντελή Χαροκόπου, πριν τις εκλογές.

Συμφωνήσαμε από τώρα σε ένα πλαίσιο προγραμματικών αρχών και ανοίξαμε την παράταξή μας σε νέες και δυναμικές υποψηφιότητες. Όλες αυτές τις συμφωνίες θέτουμε στην κρίση των πολιτών πριν και όχι μετά τις εκλογές, ζητώντας τους μια ξεκάθαρη εντολή για να διοικήσουμε τον Δήμο και να αποφύγουμε τον εφιάλτη της ακυβερνησίας. 

Τι θα απαντούσατε σε έναν ψηφοφόρο του Δήμου σας που θα σας ρωτούσε γιατί να ψηφίσει τον δικό σας συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές;

Δημήτρης Γαλάνης: Η φυσιογνωμία του προαστίου μας σταδιακά χάνεται. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του δεν βρίσκει την υποστήριξη που χρειάζεται από τον Δήμο. Ο απερχόμενος δήμαρχος, μετά από τόσα χρόνια, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Όσοι ζούμε στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, όμως, είμαστε άνθρωποι που θέλουμε το καλύτερο δυνατό. Ξέρουμε ότι ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει επιτέλους να τις αξιοποιήσει.

Εμείς οραματιζόμαστε ένα προάστιο και όχι μια πόλη, που να το αντιλαμβανόμαστε ως προέκταση του σπιτιού μας. Να ζούμε με ασφάλεια με την οικογένειά μας και να απολαμβάνουμε σύγχρονες υποδομές, πράσινο, φροντισμένους κοινόχρηστους χώρους, υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα, υπηρεσίες προς τον δημότη με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η διαδρομή ξεκίνησε. Ο προορισμός της είναι ένα καλύτερο μέλλον για το προάστιό μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τη διανύσουμε μαζί. Για να κάνουμε, όλοι μαζί, τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ένα προάστιο-πρότυπο.

Νίκος Κανελλάκης: Θα του απαντούσα ότι πρέπει να μας ψηφίσει γιατί ο δικός μας συνδυασμός απαρτίζεται από ανθρώπους καταρτισμένους, με εμπειρία στα κοινά, πολλοί από τους οποίους, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, έχουμε ήδη δώσει μάχες – εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου – για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων του Δήμου μας.

Ο συνδυασμός μας αποτελείται, λοιπόν, από αξιόπιστους συνδημότες που έχουν διάθεση και όρεξη να προσφέρουν για το κοινό συμφέρον, με όραμα και διαφάνεια. Υποσχόμαστε, επίσης, ότι την επομένη των εκλογών θα είμαστε, όπως και σήμερα, κοντά στους συμπολίτες μας και δεν θα ξεχάσουμε τις προγραμματικές μας δηλώσεις, μένοντας, όπως άλλοι, στα «θα».

Παντελής Ξυριδάκης: Ζητούμε την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί έχουμε αποδείξει την αποτελεσματικότητά μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, με ποιοτικές υπηρεσίες και έργο σε κάθε περιοχή του Δήμου.

Γιατί σήμερα, που τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν, εμείς είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα νέο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που απαντά στις μελλοντικές ανάγκες της πόλης.

Γιατί συνδυάζουμε την εμπειρία και τη γνώση, με τη διαρκή ανανέωση.

Γιατί είμαστε η παράταξη της σύνθεσης και της συνεργασίας, η οποία βάζει πρώτα και πάνω από όλα την πόλη μας.

Γιατί είμαστε δύναμη πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας και ασφάλειας, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

Ζητούμε την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί είμαστε η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί ότι τα προάστιά μας θα παραμείνουν τόπος ξεχωριστός, στον οποίο αξίζει να ζούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet