Παντελής Ξυριδάκης: Νίκη από την πρώτη Κυριακή για Δήμο ισχυρό και αποτελεσματικό
Πολιτική

Παντελής Ξυριδάκης: Νίκη από την πρώτη Κυριακή για Δήμο ισχυρό και αποτελεσματικό

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο dήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών, παρουσίασε τους υποψήφιους της παράταξης κατά τη διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης. «Την ομάδα των ανθρώπων που θα δουλέψει ενωμένη για να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της παράταξης ώστε να θωρακίσει το μέλλον του Δήμου», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως τόνισε ο κ. Ξυριδάκης, «η Συμμαχία Πολιτών ενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου, χωρίς ταμπέλες και αποκλεισμούς», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνένωση με την παράταξη του Παντελή Χαροκόπου, αλλά και στην ανανέωση του συνδυασμού με νέες και νέους υποψηφίους. Ο νυν δήμαρχος ζήτησε την πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή, «για να παραμείνει ο Δήμος ισχυρός και αποτελεσματικός».

Ο κ. Ξυριδάκης αναφέρθηκε σε όσα επετεύχθησαν τα προηγούμενα χρόνια στην προστασία του οικιστικού χαρακτήρα του Δήμου, στη διαρκή αναβάθμιση του πράσινου, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς του, στη μετατροπή του πλεονάσματος σε κοινωνικό μέρισμα, στη μείωση των δημοτικών τελών.

Δήλωσε υπερήφανος που «ο Δήμος είναι ένας από τους μόλις τρεις της χώρας που πιστοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στο πλαίσιο των Υγειών Πόλεων, αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ανακύκλωση, διαθέτει τα καλύτερα δημόσια σχολεία και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε όλο το Λεκανοπέδιο και είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που ανέθεσε τη φύλαξη όλων των δημοτικών κτηρίων και σχολείων σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας».

Τέλος ο κ. Παντελής Ξυριδάκης παρουσίασε μία σειρά «από ώριμες μελέτες και έργα που, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, στόχο έχουν να αλλάξουν την όψη της πόλης». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο για την ενίσχυση του δικτύου δημοτικού φωτισμού, με εγκατάσταση λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο και τους δημότες. Επίσης, αναφέρθηκε στην εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή του Φάρου Νέου Ψυχικού, με δωρεάν στάθμευση για το μόνιμο κάτοικο και χαμηλό αντίτιμο για τον επισκέπτη, στη σταδιακή εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, με εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων συλλογής απορριμμάτων και περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και διαλογή στην πηγή.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής Β’ Περιφέρειας Βόρειου Τομέα με τη Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, ο επίτιμος αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Αθανάσιος Γκιόγκελος, ο επίτιμος αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Παυλόπουλος, ο τέως υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Β’ Περιφέρειας  Βορείου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι τέως δήμαρχοι Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού και Κρίτος Νεόφυτος και ο τέως δήμαρχος Νέου Ψυχικού, Παντελής Χαροκόπος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και τέως δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων και τέως δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παχύλας, που εκπροσώπησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος και μέλος των τομέων  Υγείας  Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα με τη Ν.Δ. Ζωή Ράπτη, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Βορείου Τομέα της Ν.Δ. Βασίλης Ξυπολητάς, Ιωάννα Καλατζάκου, Σάκης Ιωαννίδης, η κ. Ελένη Δουνδουλάκη, τέως αντιδήμαρχος Ψυχικού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα, καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βορείου Τομέα Έλσα Βεντούρα, Ιωάννης Σιδέρης, Σπηλιωτοπούλου Βάσω, Κατσαγκόλης Ιωάννης.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης πλήθος δημοτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet