«Αντίδοτο» στην καραντίνα η γυμναστική στο σπίτι από τον Δήμο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

«Αντίδοτο» στην καραντίνα η γυμναστική στο σπίτι από τον Δήμο Χαλανδρίου

Η δ/νση Παιδείας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει την παραγωγή βίντεο με προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, καθώς τα προγράμματα άθλησης του Δήμου έχουν διακοπεί, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι προπονητές φυσικής αγωγής της διεύθυνσης, Ελισάβετ Πασσάδη και Γιώργος Ζάρας, σε συνεργασία με τον προπονητή Τοξοβολίας, Νάνο Απόστολο, προτείνουν ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για ώμους και χέρια.

Στο βίντεο οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση, τη σύσφιξη και τη γράμμωση, αφού προηγηθεί το ζέσταμα των αρθρώσεων, που πρόκειται να γυμνασθούν.

Οδηγίες για το πρόγραμμα

  • Περιφορά των χεριών μπροστά & πίσω.
  • Εκτάσεις και άρσεις των χεριών με ήπια ταλάντευση.

Τι χρειαζόμαστε

Ελαφριά αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια, μια πετσέτα, και δύο μπουκαλάκια νερό που μπορούν να αντικαταστήσουν τα βαράκια.

Τι να προσέξουμε

Το μέγιστο των δυνάμεων κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, γι’ αυτό αν νιώσετε αδιαθεσία καλό θα είναι να διακόψετε το πρόγραμμα ή να μειώσετε την ένταση ή να κάνετε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Δεν δοκιμάζουμε μόνοι μας ασκήσεις που δεν έχουμε εκτελέσει στο παρελθόν. Μπορούμε λοιπόν εύκολα να ασκηθούμε από την άνεση του σπιτιού μας. Ας ξεκινήσουμε σήμερα κιόλας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet