Δήμος: «Δεν πρέπει να ωθεί σε παράνομες πράξεις ο Γ.Σ. Χαλανδρίου»
Αθλητισμός

Δήμος: «Δεν πρέπει να ωθεί σε παράνομες πράξεις ο Γ.Σ. Χαλανδρίου»

Μήνυμα προς τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου απέστειλε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ο Δήμος Χαλανδρίου σχετικά με ανακοίνωση του πρώτου για το κλειστό γυμναστήριο «Ν. Πέρκιζας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, Σέργιος Γκάκας, ενημερώνει τον Σύλλογο ότι εργάζεται για την αδειοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου, η οποία δεν είχε τακτοποιηθεί έως σήμερα και ότι η χρήση γραφείων από τον Σύλλογο εντός του γυμναστηρίου είναι παράνομη.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου αναφέρεται στο πολεμικό ύφος του Συλλόγου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σε γονείς και αθλητές για να μπουν εντός του γυμναστηρίου και να κάνουν προπόνηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου:

Μελετήσαμε προσεκτικά την ανακοίνωσή σας, η οποία αναρτήθηκε χθες (σ.σ. Τετάρτη 1η Οκτωβρίου) στο διαδίκτυο. Οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Το κλειστό γυμναστήριο «Ν. Πέρκιζας» δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και όπως γνωρίζετε ουδείς ενδιαφέρθηκε σοβαρά και υπεύθυνα να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.
  2. Αρμόδια αρχή για την αδειοδότησή του είναι η Επιτροπή Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με τον γενικό γραμματλεα της οποίας συναντηθήκαμε (έπειτα από επείγον αίτημά μας στον υπουργό κ. Ντινόπουλο) λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Ο γ.γ. κ. Αγγελάκας, μας δήλωσε ευθέως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει τη μη νόμιμη λειτουργία των αθλητικών χώρων.
  3. Η από την 1η Σεπτεμβρίου νέα διοίκηση του Δήμου εργάζεται καθημερινά μαζί με τους υπεύθυνους εργαζόμενους και υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών.
  4. Ο φάκελος με τα στοιχεία που ο Σύλλογός σας μας παρέδωσε (υποχρέωση που πηγάζει από τον νόμο) είναι ελλιπής.
  5. Ο Σύλλογός σας παρανόμως χρησιμοποιεί ως γραφεία του χώρο που ανήκει στον Δήμο.

Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι ακόμη και σήμερα ο Δήμος να εξασφάλιζε προσωρινή άδεια, ο Σύλλογός σας δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το γυμναστήριο.

Επίσης οφείλουμε να σας εκφράσουμε την απογοήτευση που μας προκάλεσε η ανακοίνωσή σας. Και τούτο διότι κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο σκοπός ενός αθλητικού συλλόγου είναι να προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και όχι να προσπαθεί να ωθήσει τους δημότες σε παράνομες πράξεις, οι οποίες εκτός των άλλων, είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους. Και είναι αυτονόητο ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουμε έναν χώρο που μάλλον έχετε την εντύπωση ότι σας ανήκει.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, το «πολεμικό» σας ύφος και τις απειλές, σας πληροφορούμε ότι η πολιτική μας κουλτούρα είναι ριζικά διαφορετική από τη δική σας. Γι΄ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να λειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι με διαφάνεια, νόμιμα και προς όφελος όλων των δημοτών και όχι με τον απαράδεκτο τρόπο που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Σέργιος Γκάκας
Αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού

Η ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου

Η ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου, η πρώτη ομάδα του Χαλανδρίου που έφτασε στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία και αγωνίζεται ακόμα σ΄ αυτή, αναγκάστηκε να δηλώσει παραίτηση από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος λόγω της ανυπαρξίας των «αρμόδιων» δημοτικών οργάνων. Είναι πάρα πολύ σπάνιες ως ελάχιστες οι περιπτώσεις στην ιστορία που μια ομάδα αποχωρεί από τον θεσμό του Κυπέλλου. Γι΄ αυτό να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους αρμόδιους για την ανύπαρκτη μέριμνά τους για την ομάδα του Χαλανδρίου που εκπροσωπεί την πόλη μας σε Εθνική Κατηγορία εδώ και τρία χρόνια!

Αν δεν είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη το να ανοίξει το γήπεδο (να δείτε που αν ποτέ ανοίξει θα βγαίνουν κάποιοι να κάνουν διθυραμβικά σχόλια και να καπηλεύονται το άνοιγμα του κλειστού), είναι δική τους ευθύνη να εξασφαλίσουν γήπεδο για τις προπονήσεις των σωματείων αλλά και τους αγώνες. Δεν έχουν μεριμνήσει για τίποτα. Αν δεν μπορούν να μεριμνήσουν για τις προπονήσεις, ας μεριμνούσαν τουλάχιστον για τους επίσημους αγώνες της ομάδας που επαναλαμβάνω αγωνίζεται σε Εθνική Κατηγορία. Ούτε αυτό δεν έκαναν. Κάθονται και περιμένουν να περάσει ο χρόνος.

Μήνυμα προς όλους όσους θέλουν να τελειώσουν τον συλλογικό αθλητισμό στο Χαλάνδρι:

Κύριοι, με το να προσπαθείτε να διαλύσετε τους συλλόγους, διαλύετε και τα όνειρα εκατοντάδων μικρών παιδιών! Οι σύλλογοι έχουν δημιουργηθεί για να καλύψουν την ανάγκη του κόσμου να αθληθούν σωστά, καθώς ο σχολικός αθλητισμός είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Δεν πολεμάτε μόνο τους συλλόγους. πολεμάτε και τους εκατοντάδες γονείς και αθλητές που απασχολούνται σ΄ αυτούς!

Αν θέλετε να τους διαλύσετε, βγείτε να το φωνάξετε και δώστε και λύσεις για το πώς θα αθλούνται μετά όλα αυτά τα παιδιά. Σταματήστε να είστε αδρανείς και απαθείς. Εκτίθεστε!

Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, γονείς με παιδιά στους συλλόγους, αθλητές και παράγοντες που θέλουν να κινητοποιηθούν και ως τώρα προσπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρηθεί η ψυχραιμία και να δώσουμε χρόνο στους «αρμόδιους» να ολοκληρώσουν το έργο τους. Πλέον ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΠΟΛΕΜΟ και ΠΟΛΕΜΟ θα έχετε.

Αν εσείς αδιαφορείτε για αυτά που θα έπρεπε να είναι υποχρέωσή σας, αν εσείς αδιαφορείτε για την υγεία των μικρών παιδιών που συνθέτουν τις ακαδημίες όλων των συλλόγων και προπονούνται σε εξωτερικά γήπεδα με κίνδυνο να χτυπήσουν και ενώ εκθέτονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, θα μας βρείτε απέναντί σας.

Εμείς σας πιστέψαμε, σας στηρίξαμε, εσείς δεν μας στηρίζετε, νιώθουμε ότι προσπαθείτε να μας διαλύσετε ενώ μένετε ανενεργοί και αδρανείς στο θέμα του γηπέδου αδιαφορώντας για όλα. Η ανοχή μας τελείωσε!!!

Μήνυμα προς όλους:

Τα έργα στο κλειστό που αφορούν στην ασφάλεια και την υγιεινή έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μέρες. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι έχουν μείνει κάποια «ψιλά, για τα οποία όμως δεν υπάρχει καμιά κινητικότητα από μέρους των αρμοδίων φορέων και τα πράγματα είναι στάσιμα.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε ότι είμαστε σε επαφές και με τους υπόλοιπους συλλόγους που συστεγάζονται στο Κλειστό, οι οποίοι είναι και αυτοί αγανακτισμένοι και πολύ άμεσα, πιθανότατα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα ζητήσουμε την παρουσία όλων, γονιών και αθλητών, ώστε όλοι μαζί να μπούμε μέσα στο κλειστό να κάνουμε προπόνηση!!! Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους άλλους συλλόγους θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet