Ξεκινά άμεσα η δημιουργία αθλητικού πολυχώρου στο Πάτημα Χαλανδρίου
Αθλητισμός

Ξεκινά άμεσα η δημιουργία αθλητικού πολυχώρου στο Πάτημα Χαλανδρίου

Παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, ένα ακόμη σημαντικό έργο ξεκινά άμεσα, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με το ξεκίνημα της ημέρας, υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού πολυχώρου, που τόσο έλειπε στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου.

Πρόκειται για το Ο.Τ. 1.237 που βρίσκεται επί των οδών Ηρακλείτου, Μίνωος και Κίρκης, επισημαίνει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ο χώρος, αν και ήταν χαρακτηρισμένος ως αθλητικός, από την πολεοδομική μελέτη του 1993, παρέμενε πλήρως αναξιοποίητος για τους δημότες επί 18 ολόκληρα χρόνια.

Εν συνεχεία ο κ. Ρούσσος αναφέρει τα εξής:

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 890.000 ευρώ, θα κοστίσει τελικά 420.500 ευρώ, μετά την δημοπράτηση και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», χάρη στην έγκριση υπαγωγής του σε αυτό, τον Ιούνιο του 2019.

Στα 5,5 στρέμματα, προβλέπονται γήπεδα τένις και βόλεϊ, δυνατότητα 5×5 ποδοσφαίρου, διάδρομοι και υψηλή φύτευση σε έκταση 1.439τ.μ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υλοποιείται μόλις το 0,04 της επιτρεπόμενης δόμησης δηλαδή θα κτισθούν βοηθητικές εγκαταστάσεις μόλις 211τ.μ. έναντι 4.195τ.μ., που επιτρέπει ο συντελεστής δόμησης, προκειμένου να προστατευθεί ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής.

Υ.Γ.: Η μελέτη του έργου είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2018 και από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ημέρα που να μην ξεπεράστηκε κάποιο «γραφειοκρατικό» ή «τεχνικό» πρόβλημα. Το γραφειοκρατικό «τέρας», που αφυδατώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια στην Αυτοδιοίκηση προς το παρόν ηττήθηκε. Ελπίζω η έναρξη των εργασιών να δώσει τέλος και στον «ανοιχτό πόλεμο» που δέχεται το συγκεκριμένο έργο από μερίδα της αντιπολίτευσης. Η πόλη χρειάζεται και άλλους αθλητικούς χώρους και θα τους αποκτήσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet