ΠΑΚ Χαλανδρίου: Δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στα αθλητικά σωματεία
Αθλητισμός

ΠΑΚ Χαλανδρίου: Δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στα αθλητικά σωματεία

Το θέμα της διοικητικής αποβολής του ιστορικού αθλητικού σωματείου Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου (ΠΑΚΧ) από τον χώρο που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα στο αθλητικό κέντρο Αποστολοπούλου μάλλον θα έχει ακόμη πολλές… συνέχειες.

Με επιστολή του, ο πρόεδρος του ΠΑΚΧ, Παναγιώτης Τζήμος, αναφέρεται τη διαφορετική αντιμετώπιση του σωματείου σε σχέση με άλλα σωματεία της πόλης, που επίσης δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ ζητεί από τον δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, να φέρει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Π. Τζήμου:

ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΔΗΜΑΡΧΕ – Η ΜΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ;;;

Αγαπητέ δήμαρχε,

Όπως φαίνεται, έχετε πέσει «θύμα» παραπληροφόρησης!

Οι συνεργάτες σας, μετακλητοί και μη, σας έφεραν φωτογραφίες του χώρου, όπως τον κατάντησαν με την αποβολή μας από αυτόν «πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή».

Κι εσείς τους πιστέψατε!

Για να έχετε, εσείς και οι δήθεν ενθουσιώδεις φίλοι σας – αβανταδόροι του συστήματος εξουσίας, μια πραγματική εικόνα του τι ήταν το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου πριν την επελθούσα λαίλαπα, παρακαλώ δεχθείτε φωτογραφίες του χώρου, μια ημέρα πριν από αυτήν.


Όπως θα διαπιστώσετε, μέσα στην «υπόγα» που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος, υπήρχε πολλή τάξη, νοικοκυριό και κυρίως αγάπη για τον γνήσιο ερασιτεχνικό αθλητισμό. Από αυτήν την «υπόγα», κύριε δήμαρχε, πρέπει να ξέρετε ότι το Χαλάνδρι «έβγαλε» δεκάδες πρωταθλητές και έφερε στον ελληνικό αθλητισμό τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια.

Έχετε καιρό, μέχρι τη λήξη της θητείας ευθύνης σας, να τα μάθετε αυτά.

Καλό είναι όμως, μέχρι τότε, να έχετε μια στοιχειώδη πληροφόρηση, από τους συνεργάτες σας, ώστε να αποφεύγονται ενέργειές σας όπως το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του ΠΑΚΧ λόγω, δήθεν, αυθαίρετης κατάληψης του αθλητικού κέντρου «Αποστολοπουλου».

Όταν το εκδώσατε, είχατε την πεπλανημένη εντύπωση ότι το ΠΑΚΧ ήταν «αυθαίρετος καταληψίας» του χώρου.

Δεν μας κάνει εντύπωση! Είναι γνωστό, στην Ελλάδα, ότι στη δημόσια διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά». Για δε τη δημόσια – δημοτική περιουσία, ούτε λόγος να γίνεται…

Ρωτήθηκε, στο Δικαστήριο, ο κ. Γκάκας αν όλα τα κτήρια του Δήμου Χαλανδρίου έχουν τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας. «Έστειλε την μπάλα στην εξέδρα». «Ρωτήστε την τεχνική υπηρεσία», είπε. Ξαναρωτήθηκε: Πόσα αθλητικά κέντρα έχουν αδειοδοτηθεί στο Χαλάνδρι και πόσα αθλητικά σωματεία έχουν αποβληθεί από αυτά που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Απάντησε: «Έχει αδειοδοτηθεί μόνο ένα και έχει αποβληθεί μόνο το ΠΑΚΧ».

Ξέρετε, στη θητεία ευθύνης ο δημόσιος αξιωματούχος πρέπει να σέβεται τις αρχές της δημοκρατίας και δη αυτήν της ισότητας.

Σας στέλνω, με όλη μου την καλή προαίρεση, φωτογραφία που δείχνει δύο ίδιες πόρτες, στην ίδια «υπόγα», στο ίδιο αθλητικό κέντρο. Η πόρτα δεξιά οδηγεί στη νομιμότητα και η πόρτα αριστερά στην «παρανομία».

Στην «παρανομία» εδρεύουν οι εκμεταλλευτές της δημοτικής περιουσίας, οι μεγαλοπαράγοντες, όπως με ευκολία μας αποκαλείτε.

Απαντήστε όμως στους εκλεκτούς σας φίλους, πώς γίνεται δύο ίδιες πόρτες, στην ίδια «υπόγα», να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση;

Δυο πόρτες έχει η ζωή και όλα είναι ένα ψέμα, όπως τραγούδησε ο αλησμόνητος Στέλιος των Ελλήνων.

Όχι τέτοια ψέμα σαν το δικό σας όμως. Πώς τολμήσατε να αποκαλέσετε μεγαλοπαράγοντα και εκμεταλλευτή της δημοτικής περιουσίας έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό, έναν άνθρωπο που δίνει καθημερινό αγώνα γι’ αυτόν και τη νεολαία του Χαλανδρίου, από το αναπηρικό καροτσάκι, πληρώνοντας από το υστέρημά του;

Έχει ο καιρός γυρίσματα, δεν σας εύχομαι να βρεθείτε στη δική μου θέση…

Ποια είναι άραγε η πρόνοια της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ δημοτικής αρχής για τους ΑμεΑ; Και εξηγούμαι:

Ένας άνθρωπος με τα δικά μου κινητικά προβλήματα δεν μπορεί, ή μήπως δεν πρέπει, να ασχολείται με τον αθλητισμό;

Αυτά έλεγε η Βασιλική Κατριβάνου; (καλή της ώρα, μας τελείωσε, με αξιοπρέπεια), αυτά έλεγε ο Αλέκος Αλαβάνος; (καλή του ώρα, μας τελείωσε κι αυτός, με αξιοπρέπεια), αυτά έλεγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου; (πλέει γι’ αλλού τώρα, με αξιοπρέπεια).

Κύριε δήμαρχε, στη ζωή μου δεν έχω υπηρετήσει μόνο τον αθλητισμό, αλλά και τη δημοκρατία. Ως ενεργός πολίτης. Έχω μάθει να σέβομαι την αλήθεια και το δίκαιο.

Μας έχετε κατάφωρα αδικήσει.

Θα το καταλάβετε, κατόπιν εορτής.

Ένας θαρραλέος δημόσιος αξιωματούχος μπορεί να βλέπει και να αναγνωρίζει τα σφάλματά του. Δεν είναι ένδειξη δειλίας, είναι ένδειξη ανδρείας και αρετής.

Γι’ αυτό σας καλώ να θέσετε το θέμα του ΠΑΚΧ στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου το Σώμα να ακούσει τις απόψεις μας και να λάβει απόφαση επανεγκατάστασης ή μετεγκατάστασής μας σε κατάλληλο δημοτικό χώρο, όπως απαιτεί η ισονομία.

Σας εύχομαι ο Θεός να σας δίνει τη δύναμη να υπερβαίνετε τις ανθρώπινες φιλοδοξίες και τα ανθρώπινα πάθη.

Μόνο τότε ένας  άρχων μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία.

Παναγιώτης Τζήμος,
Πρόεδρος ΠΑΚΧ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet