Σχολική Κολύμβηση Δημόσιων Σχολείων στο «Ν. Πέρκιζας»
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Σχολική Κολύμβηση Δημόσιων Σχολείων στο «Ν. Πέρκιζας»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας», με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα «Σχολική Κολύμβηση Δημόσιων Σχολείων». Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, είναι πιλοτικό και σε αυτό συμμετέχουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού. Σκοπός του η εξοικείωση των μαθητών με την ασφαλή κολύμβηση.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας» μαθητές από τα 14 Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου, από 6 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων και 6 του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Η επιλογή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας» για την πραγματοποίηση του προγράμματος γίνεται από τη δ/νση Φυσικής Αγωγής Β’ Αθήνας. Γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών και μέσων ασφαλείας που διαθέτει το κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Το κολυμβητήριο διαθέτει δύο δεξαμενές. Στη μεγάλη γίνονται τα δημοτικά προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης παιδιών και ΑμεΑ, γυμναστικής ενηλίκων στο νερό και ελεύθερης κολύμβησης. Τα προγράμματα προορίζονται για δημότες και μη. Ο χώρος εποπτεύεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η μικρή δεξαμενή χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πισίνες είναι εξοπλισμένες με ειδικό αναβατόριο που επιτρέπει την άνετη, γρήγορη και ασφαλή είσοδο και έξοδο σε αυτές των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet