Βράβευση Δήμου Χαλανδρίου για τη διαχείριση αποβλήτων
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Βράβευση Δήμου Χαλανδρίου για τη διαχείριση αποβλήτων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Χαλανδρίου στο 2ο Συνέδριο Verde.Tec που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, υπο την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στις 2 με 4 Μαρτίου 2018, με θέμα τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην Πράσινη και Κυκλική Οικονομία.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου στην εναρκτήρια ενότητα του forum με τίτλο «Aπό τα περιβαλλοντικά προγράμματα στην κυκλική οικονομία» o καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος πραγματοποίησε ομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης  Waste4think.

Το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου απέσπασε και το βραβείο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων το οποίο και απονεμήθηκε την ίδια ημέρα στην παρουσίαση και βράβευση καλών πρακτικών των ΟΤΑ «Greek Green Awards 2018».

Το βραβείο παρέλαβε, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Δημήτρης Χριστουλάκης, ο οποίος και ευχαρίστησε για αυτό τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος Waste 4 think, καθηγητή του ΕΜΠ και δημοτικό σύμβουλό Χαλανδρίου Γεράσιμο Λυμπεράτο που με τη σειρά του μετέφερε τις δικές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος, αλλά και στους διοργανωτές της Έκθεσης.

Όπως σημειώνεται σε σχετκή ανακοίνωση του Δήμου, «το βραβείο αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων». Παράλληλα, ο Δήμος Χαλανδρίου ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή επι 15 μήνες τώρα δείχνοντας τον δρόμο για μια άλλη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet